Mersin Üniversitesi hedef büyüttü | Güney Gazetesi Mersin

Mersin Üniversitesi hedef büyüttü

Mersin Üniversitesi Rektörü Erol Yaşar, yeni dönemde üniversitenin hedefinin “araştırma üniversitesi” olmak olduğunu söyledi. Hukuk Fakültesi açılması için yaptıkları başvurunun YÖK’te olduğunu ifade eden Yaşar, Ziraat Fakültesi kurulması için de çalışmalara başladıklarını, Erdemli’deki Alata Enstitüsü ile Ziraat Fakültesini entegre etmeyi hedeflediklerini söyledi.

Mersin Üniversitesi hedef büyüttü


 


Mersin Üniversitesi Rektörü Erol Yaşar, yerel medya çalışanlarıyla bir araya geldi. Toplantıda Rektör Yaşar’a rektör yardımcıları Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı ve Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Tuğba Yanpar Yelken, Prof. Dr. Ayla Özer, Prof. Dr. İlker Fatih Kara ve Doç. Dr. Erhan Arslan eşlik etti.

Konukevi’nde düzenlenen basın toplantısına İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürü Mustafa Yalınız, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kaya Tepe, TRT Çukurova Bölge Müdürü Yardımcısı Fethiye Kılıç ile çok sayıda gazeteci katıldı.

Göreve başladığı 10 Ocak 2023 tarihinden itibaren gerçekleştirdiği faaliyetlerden ve gelecek hedeflerinden medya mensuplarına bahseden Erol Yaşar, “Mersin Üniversitesi 1764 akademik personel, 3 bin 541 idari personel ve 46 bin 187 öğrenciden oluşan büyük bir ailedir” dedi.

Üniversitenin sağlık alanında önemli bir marka haline geldiğinin altını çizen Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, “Tıp Fakültemizden 2023 yılı içerisinde hizmet alan kişi sayısı 889 bin 178’dir. Kurulduğu günden itibaren Tıp Fakültemizden yararlanan kişi sayısı ise 12 milyona yaklaşmıştır. Toplam 338 bin 701 ameliyatın gerçekleştirildiği hastanemizde bu yıl içerisinde 32 bin 910 ameliyat yapılmıştır.  Diş Hekimliği Fakültesi’nden hizmet alan kişi sayısı ise 40 binin üzerine çıkmıştır. Yeni hizmet binası ile bu sayının hızla artacağını ifade edebilirim. Mersin Üniversitesi, bölgenin en önemli ve yetkin sağlık merkezleri içerisinde yer almaktadır.” diye konuştu.

 

“HEDEF ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ OLMAK”

 

 

MEÜ Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, “Araştırma Üniversitesi adayı olabilmek için atama yükselme kriterleri ve akreditasyon için çalışmalar yapmak, üniversite-sanayi iş birliğini güçlendirmek, girişimcilik kültürünü geliştirmek, üniversite ve dış paydaşlar arasındaki iletişimi artırmak, sağlık hizmetlerinde hasta memnuniyetini öne almak, öğretim elemanlarımızın disiplinlerarası çalışmalarına olanak sağlayacak altyapı desteğini sağlamak, ulusal ve uluslararası eğitim öğretim iş birliklerini artırmak, eğitimde mobil öğrenme ve yapay zeka gibi dijital teknolojilerin etkin kullanımını sağlamak, öğrencilerimizin sosyal etkinlikler ve projelerle çalışma alanlarını çeşitlendirmek, Üniversitemizde “Liyakat eşittir başarı ve kurumsal ilerleme” düşüncesini yerleştirmek ve personel ile öğrencilerimizin aidiyet duygusunu artırıcı çalışmalar yapmak hedeflerimiz arasında” dedi.

Toplantı sonrası Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, medya mensuplarına Girişim Limanı, Gençlik Akademisi, Akdeniz Kültür Merkezi, Diş Hastanesi ve Denizcilik Fakültesi inşaatını gezdirdi ve bilgiler verdi. (Haber Merkezi)