Tarsus maraton koştu | Güney Gazetesi Mersin

Tarsus maraton koştu

Tarsus Yarı Maratonuna Kenyalı Atletler damga vurdu. Kadınlarda Türk atlet Derya Kunur ikinci, Sümeyye Erol ise üçüncü oldu.

Tarsus maraton koştu


HASAN KÜÇÜK

Mersin Büyükşehir Belediye tarafından bu yıl 15. si gerçekleştirilen Tarsus Yarı Maratonu binlerce sporcunun katılımı ile gerçekleştirildi. Maratonun startını Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer verdi.  21 kilometrelik yarı maratona 64’ü yabancı 363 sporcu katıldı. Atletler tarih kokan Tarsus sokaklarında koşmanın keyfini yaşadı. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in de katıldığı 3 kilometrelik halk koşusuna ve özel bireyler koşusuna binlerce kişi katıldı.

 

 

Uluslararası Tarsus yarı maratonuna Kenyalı atletler damga vurdu. Erkeklerde son 3 yılın şampiyonu Kenyalı atlet Benard Cheruiyot Sang 1 saat 5 dakika 10 saniyelik derecesi ile yine birinci olurken, Kenyalı atletlerden Frankline Keitanyi Ngelel 1 saat 5 dakika 16 saniye derecesi ile ikinci, Laban Kipkemboi ise 1 saat 5 dakika 21 saniye derecesi ile üçüncü oldu.

Kadınlarda da Kenyalı atlet Ivyne Jeruto lagat 1 saat 12 dakika 29 saniyelik derecesi ile birinciliği kaparken, Türk atletlerden Derya Kunur 1 saat 16 dakika 7 saniye derecesi ile ikinci, Sümeyye Erol ise 1 saat 16 dakika 54 saniye ile üçüncü oldu. Birincilere 50 bin, ikincilere 35 bin, üçüncülere ise 25 bin TL para ödülü verildi.

 

 

TÜRK ERKEKLERDE AYETULLAH ASLANHAN, KADINLARDA DERYA KUNUR BİRİNCİ

Türk erkekler kategorisinde Ayetullah Aslanhan  1 saat 8 dakika 5 saniye ile birinci, Azat Demirtaş 1 saat 9 dakika 5 saniye ile ikinci, Yunus Emre Akkuş ise 1 saat 10 dakika 14 saniye ile üçüncü oldu.

Türk kadınlarda ise Derya Kunur ,1 saat 16 dakika 7 saniye ile birinci, Sümeyye Erol 1 saat 16 dakika 54 saniye ile ikinci, Bahar Atalay ise 1 saat 22 dakika 37 saniye ile üçüncü oldu. Türk atletler kategorisinde birincilere 10 bin, ikincilere 7 bin 500, üçüncülere ise 5 bin TL ödül verildi.

Yaş kategorilerinde dereceye giren birincilere ise 7 bin 500, ikincilere 5 bin üçüncülere 2 bin 500 TL para ödülü verildi. Maratonda toplam dağıtılan para ödülü 665 TL.

 

 

SEÇER: 10 ARALIK’TA MERSİN MARATONUNU GEÇERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 21 kilometrelik maratona 64’ü yabancı 363 sporcunun,  halk ve özel bireyler koşusuna binlerce vatandaşın katıldığını söyledi. 10 bin yıllık bir kadim kentte tarih kokan sokaklarda koşulmasının çok anlamlı olduğunu vurgulayan Seçer, “Bu tür müsabakalar ve yarışlar basit bir müsabakadan ibaret değil. Binlerce insanı sporseverleri topluyorsunuz. Mersin için insanları bir araya getirmek önemli çalışmalar. Bunu değerlendirmek lazım” ifadelerini kullandı. Seçer 10 Aralık’ta ise 5. Mersin Maratonu’nu gerçekleştireceklerini kaydetti.