10 numara 5 yıldız | Güney Gazetesi Mersin

10 numara 5 yıldız

Sporcular kıyasıya yarıştı, Mersin mükemmel organizasyonla göz kamaştırdı

10 numara 5 yıldız


HASAN KÜÇÜK

Yenişehir’de düzenlenen Avrupa Triatlon Kupasında sporcuların kıyasıya mücadelesi nefesleri kesti. Kusursuz organizasyon tam not alırken, 25 ülkeden 280 sporcunun yarıştığı şampiyonada Selinay Tuğçe Kır altın madalya kazanarak gururumuz oldu.

Mersin Yenişehir Belediyesi, Avrupa Triatlon Birliği ve Türkiye Triatlon Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen Yenişehir Avrupa Triatlon Kupası 2 gün süren yarışların ardından sona erdi.

İlk gün gerçekleştirilen genç kadınlar kategorisinde Milli trialet Selinay Tuğçe Kır, 1 saat 5 dakika 16 saniyelik derecesiyle altın madalya kazandı. Hollandalı Merel Veltman 1 saat 5 dakika 43 saniyelik derecesiyle ikinci, Letonyalı Beatu Bula ise 1 saat 6 dakika 5 saniyelik derecesiyle üçüncü oldu.

 

 

Genç erkekler kategorisinde ise Kazakistanlı sporcu Yegor Krupyakov 55 dakika 26 saniye 1 saliselik derecesiyle birinci olurken yine Kazakistanlı Alexandr Ten 55 dakika 26 saniye 5 saliselik derecesiyle ikinci, İtalyan Andrea Balestreri 55 dakika 36 saniyelik derecesiyle üçüncü oldu.

Pazar günü gerçekleştirilen elit kadınlar kategorisinde ise İngiliz atlet Annabel Morton 58 dakika 29 saniye ile birinci olurken, Alman atletlerden Franka Rust 58 dakika 33 saniyelik derecesi ile ikinci, Julia Bröcker ise 58 dakika 50 saniyelik derecesi ile üçüncü oldu.

Elit erkeklerde ise İtalyan triatlet Samuele Angelini birinci, İngiliz triatlet Marcus Dey ikinci, Fransız triatlet Louis Vitiello ise üçüncü oldu.

Dereceye giren triatletlere ödülleri Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan tarafından verildi.