Cumhuriyetin 100. yılına özel konser | Güney Gazetesi Mersin

Cumhuriyetin 100. yılına özel konser

Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü ve Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası İşbirliğiyle ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılına Özel Konser’ düzenlenecek.

Cumhuriyetin 100. yılına özel konser


Mersin Devlet Opera ve Balesi, 27 Ekim Cuma günü Adana’da , 29 Ekim Pazar günü ise Mersin’de 100. Yıl konseri ile seyircisiyle buluşacak. Mersin’de Cumhuriyet Meydanı’nda saat 20:00’da gerçekleşecek olan konser, Mersin Valiliğinin himayelerinde tüm İl Müdürlükleri ve  Akdeniz Bölge Garnizon Komutanlığının işbirliğiyle düzenlenecek.

Mersin DOB’dan yapılan açıklamada, “Adana’da Çukurova Üniversitesi Kongre Salonu’nda 2 bin kişiye, Mersin’de ise Cumhuriyet Alanında 10 bin kişiye ulaşmanın hedeflendiği konserlerimizin süresi 90 dakika olarak planlandı. Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ve Mersin DOB’un birleşerek 90 kişilik orkestra ve 55 kişilik koro ile toplamda 145 sanatçının sahne alacağı konser hem sanatsal hem de günün anlam ve önemi açısından son derece görkemli bir kutlama olacak. Cumhuriyetimizin 100. Yıl Konserinde; Cumhurbaşkanlığımızca onaylanmış 100. Yıl Marşı’nın yanı sıra Muammer Sun’un Köçekçe adlı eseri ile Cumhuriyet Filmi ve Kurtuluş Filmi müzikleri ve marşlar seslendirilecektir” ifadeleri kullanıldı. (Haber Merkezi)