Büyükşehir’in desteği ile hayvancılığa geri döndü | Güney Gazetesi Mersin

Büyükşehir’in desteği ile hayvancılığa geri döndü

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde 2020 yılında hayata geçirdiği ‘Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim Projesi’ ile farklı yetiştiricilere ulaşmaya ve kazanç kapısı oluşturmaya devam ediyor. Bu projeden faydalanan yeni yetiştiricilerden birisi de Esin Çapan oldu. Birkaç sene öncesine kadar hayvancılıkla uğraşan, fakat artan girdi maliyetleri sebebiyle büyükbaş hayvanlarını satan Çapan ailesi, Büyükşehir’in tarımsal destek projesi ile yeniden hayvancılığa döndü.

Büyükşehir’in desteği ile hayvancılığa geri döndü


‘Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim’ projesinden faydalanan yeni üretici, Mersin’in Camili Köyü’nden 25 yaşındaki Esin Çapan. Çapan ailesi birkaç sene öncesine kadar geçimini hayvancılıktan sağlayan ailelerden biriyken, artan girdi maliyetleri sebebiyle hayvanlarını satmak zorunda kalıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin üreticilere sağladığı bu projeyi duyup başvuru yapan Esin Çapan, “Muhtarımız sosyal medyadan projeyle ilgili paylaşım yapmıştı. Biz de projeye başvuru yaptık ve bana çıktı. Küçüklüğümden beri hayvanlarımız vardı. Bize çıktığını görünce çok mutlu olduk. Hayvanlarla uğraşmayı seviyoruz. Zor yanları da var, kolay yanları da… Hayvanları sevdiğim için bana güzel geliyor. Bakımı, yemi ise bu işin zorlukları” dedi.

Gübre, mazot ve yem fiyatlarının son yıllarda çok artması sebebiyle üreticilerin bu mesleği yapmayı bıraktığını ve insanların tarım ve hayvancılıktan elini çektiğini belirten Çapan, “Artık her şey çok pahalılaştı. Geçinmek çok zor. Pahalılık yüzünden bu meslekten geri çekiliyoruz. Tarım ve hayvancılıktan, çiftçilikten kimse para kazanamıyor. Bu tarz teşvikler, üreticilere yeni bir umut kapısı olup, nefes aldırıyor. Aynı zamanda üretmemize de fayda sağlıyor” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)