Evde tek başına | Güney Gazetesi Mersin

Evde tek başına

Depremde salonu hasar gören İlkem Yapı Tarsusspor, maçlarını Mersin’de seyircisinden yoksun oynuyor. Secerlioğlu: 400 bin kişinin yaşadığı kentin salonu 9 aydır kapalı tutulur mu?

Evde tek başına


HASAN KÜÇÜK

 

Depremin üzerinden 9 aya yakın bir zaman geçmesine rağmen hasar gören Tarsus spor salonunun hâlâ onarılmaması nedeniyle hazırlıklarını ve maçlarını Mersin'de yapmak zorunda kalan İlkem Yapı Tarsusspor, seyircisine kavuşacağı günü bekliyor.

İlkem Yapı Tarsusspor Başantrenörü Mustafa Secerlioğlu, Güney'e yaptığı açıklamada, Tarsus takımı olarak maçlarını kendi sahalarında oynamak istediklerini ancak depremde hasar gören spor salonlarının onarımının depremin üzerinden 9 ay geçmesine rağmen seyirci avantajından mahrum olduklarını kaydetti. Geçen sene Tarsus'taki maçlarını en az 2 bin seyirci önünde oynadıklarını hatırlatan Secerlioğlu, "Hem biz hem Tarsus halkı çok memnun idi. Şubat ayındaki depremden sonra Tarsus'un tek spor salonunun kolanlarında gevşeme tespit edilmiş ve onarılması için salon kapatıldı. O günden bugüne neredeyse 9 ay geçti. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri ile görüştüğümüzde Ankara’dan ödenek gelecekti, gelmedi diyorlar. 4-5 kolonun güçlendirilmesinin maliyeti ne kadar ki? Kolanların güçlendirilmesi, toplasanız 15 günlük bir iş. Şu ana kadar güçlendirme için hiçbir faaliyet yok. 400 bin kişinin yaşadığı Tarsus’un spor salonu 9 aydır kapalı tutulur mu?” diye konuştu.

 

TAKIMLARINI İZLEMEK TARSUSLULARIN HAKKI DEĞİL Mİ?

İl olmaya hazırlanan Tarsus’ta resmi resmi maçların oynayabileceği bir salonun olmaması nedeniyle maçlara seyirci desteği olmadan misafir takım gibi çıktıklarını anlatan Secerlioğlu şunları söyledi: “Bu hafta Galatasaray ile oynayacağız. Tarsus halkı bu maçı izlemekten mahrum olacak. Hatay Büyükşehir de buraya alındı. Burada çalışacak ve maçlarını burada oynayacaklar. Biz varız. ÇBK ve birde ÇBK Gelişim takımı var. 4 tane üst ligde oynayan takım var. 4 tane takımı aynı Servet Tazegül’ e sıkıştırmış durumda. İstediğimiz saatte antrenman yapamıyoruz. Burada tamamen misafir gibiyiz. Biz maçlarımızı kendi seyircimiz önünde oynamak istiyoruz. Tarsus halkının hakkı değil mi kendi şehirlerinin takımını izlemek?”