400 nüfuslu 2 köyde <br> 300 kişi mahkemelik | Güney Gazetesi Mersin

400 nüfuslu 2 köyde
300 kişi mahkemelik

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Silifke’nin Kuş Cenneti civarındaki Kurtuluş ve Sökün mahallelerinde üretim yapan yurttaşların Çevre Koruma Kurulu’nun uygulamaları nedeniyle mağdur olduğunu söyledi. 400 nüfuslu köylerde 300 kişinin mahkemelik olduğunu dile getiren Kocamaz, “Devletin kurumları birbirinden habersiz. Devletin kurumlarının bir kısmı üretimi desteklerken Çevre Koruma Kurulu üretim yapan kişileri mahkemeye veriyor. Gariban üreticileri hapse attırıyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?” diyerek tepki gösterdi.

400 nüfuslu 2 köyde <br> 300 kişi mahkemelik


ELVAN KONUK


İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Silifke’de başta Kurtuluş ve Sökün mahalleleri olmak üzere Çevre Koruma Kurulu’nun uygulamaları nedeniyle mağdur olan vatandaşların sıkıntısını TBMM’ye taşıdı.

Çevre Koruma Kurulu Silifke’de insanların ekmeğiyle oynadığını dile getiren Kocamaz, “Şu an ilan edilmiş Kuş Cenneti civarındaki köylüler Sökün ve Kurtuluş Mahallelerinde kendi arazilerinde ekim dikim yapamıyor. Bu bölgede 20 yıllık narenciye ağaçları var. Vatandaşların bir kısmı devlet arazilerine ecri misil ödeyerek bir şeyler ekiyor ancak tamamı yargılanıyor. 400 nüfuslu köyün 300 kişisi mahkemelik. İşin enteresan tarafı bu üreticilere devlet destek veriyor, teşvik yapıyor. Üretim yaptıkları için Ziraat Bankası da kredi veriyor. Devletin kurumları birbirinden habersiz. Devletin kurumlarının bir kısmı üretimi desteklerken Çevre Koruma Kurulu üretim yapan kişileri mahkemeye veriyor. Gariban üreticileri hapse attırıyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Böyle bir komedi olabilir mi?” diye konuştu.


  400 nüfuslu 2 köyde
300 kişi mahkemelik