Dönüm noktası | Güney Gazetesi Mersin

Dönüm noktası

TİY Teknik Direktörü Gündeş, Ayvalık Gücü maçını iki kelimeyle özetledi:

Dönüm noktası


HASAN KÜÇÜK

Sezona galibiyetle başlamasına rağmen daha sonraki maçlarda 1 beraberlik ve 4 mağlubiyet alarak 4 puanla son sıraya yerleşen, TFF 3. Lig 1. Grup ekibi Tarsus İdman Yurdu, cumartesi ağırlayacağı Bursa ekibi Ayvalık Gücü maçını kazanmaya odaklandı.   

Tarsus İdman Yurdu Teknik Direktörü Murat Gündeş, Güney’e yaptığı açıklamada, 3-1 mağlup oldukları Mardin’den gergin bir ortamdan, psikolojik baskı görerek geldiklerini ifade ederek “Futbolda yaşanmaması gereken olayları yaşadık. Ama o maç geride kaldı. Mardin maçını unuttuk” dedi.

“BİR YERDEN BAŞLAMAMIZ LAZIM”

Artık Ayvalık maçına odaklandıklarını ifade eden Gündeş, “Tüm futbolcularımız motive halinde. Bu maçı almak için sahaya çıkacağız. Bu saatten sonra rakibimiz pozisyonu bizi çok ilgilendirmiyor. Çünkü biz küme düşmemek için oynayan bir takım pozisyonundayız. Bu hafta sahaya yenmek için çıkacağımız çok önemli bir maç. Bir yerden başlamamız gerekiyor. Bizim için dönüm noktası olan bir maç. Grubumuzdaki takımlar arasında çok büyük kalite farkı olduğuna inanmıyorum. Sadece maddiyat olarak farklı takımlar var. Onlarda üst düzey takım kuramamışlar” şeklinde konuştu.

Teknik direktörlük için gelen teklifi önce reddetmesine rağmen taşın altına elini koyması gerektiği söylenince kabul ettiğini anlatan Gündeş şunları söyledi: “Biz Tarsus sevdalısıyız, para umurumuzda değil. Geçen yılki takımı kurtarmanın mümkünatı yoktu. Kadronun geçen yıldan farklı bir kadro olduğunu görünce takımı kurtaracağımız inancı ile geldim. Şu anda çalışıyoruz. Umutluyuz. Küme düşeceğimize inanmıyoruz.”

“TARSUSLULAR TAKIMINA SAHİP ÇIKMALI”

Seyirciye zor anlarda daha çok ihtiyaç duyduklarını vurgulayan Gündeş şöyle devam etti: “Bu maçta seyirciye ciddi boyutta ihtiyacımız var. Onları her şeyi ile yanımızda istiyoruz. Sadece taraftarların değil mülki amirlerin, iş adamlarının, STK’ların 100 yıllık çınara sahip çıkması lazım. Murat Gündeş bugün ver yarın yok. Ama TİY ilelebet olacak. Amacımız bu takımı bu sene ligde tutmak.”