Beden bağışçılarına teşekkür için koştu | Güney Gazetesi Mersin

Beden bağışçılarına teşekkür için koştu

Beden bağışçılarına teşekkür için koştu


Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Zeliha Kurtoğlu Olgunus, 10. Uluslararası Cappadocia Ultra Trail Maratonunda beden bağışçılarına teşekkür için koştu.

Prof. Dr. Olgunus, 11-15 Ekim 2023 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilen 23. Ulusal Anatomi Kongresi'nde Mersin ilindeki beden bağışı durumunu değerlendirerek toplumdaki beden bağışı ile ilgili bilgi ve iletişim eksikliğinin bağışa başvuru süreçlerini olumsuz etkilediğine dikkat çekti.

Toplumu bilgilendirme görevinin anatomistlerin sorumluluğunda olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Olgunus, 38K parkurunu tamamlarken "15 Ekim Dünya Anatomi Günü-Tıbbın Sessiz Öğreticilerine Teşekkürler" yazılı pankart açtı.

Prof. Dr. Olgunus şöyle konuştu:  “Beden bağışçıları ve vasiyetlerine destek olan yakınları, herhangi bir karşılık beklemeksizin önemli bir fedakârlıkta bulunuyorlar. Onlar tıbbın sessiz öğreticileri, onlar tıp eğitiminin gizli kahramanları. Toplumun önemli bir kısmı, kendileri için yapılmış olan bu fedakârlıktan haberdar değil. Bugün ben bir anatomist olarak burada, insanlık için böylesine önemli katkıda bulunan tüm beden bağışçılarına ve onların vasiyetine anlayış gösteren yakınlarına, anatomistler, hekimler ve onlardan sağlık hizmeti alan toplumumuz adına teşekkür etmek için koştum." Olgunus, Cappadocia Short Trail yarışında (38K) kadınlarda yaş kategorisinde üçüncü olarak kürsüye çıkmaya da hak kazandı.( Haber Merkezi)