Yenişehir’de parsel bilmecesi | Güney Gazetesi Mersin

Yenişehir’de parsel bilmecesi

Yenişehir Belediyesi, Eğriçam Mahallesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerindeki belediyeye ait bir parselin özel şahıslar tarafından çitle çevrildiği iddialarına yanıt verdi. Belediyeden yapılan açıklamada, “Yaptığımız imar planı ile bu parselin yüzde 45’lik kısmı yani yaklaşık 4 bin metrekaresi belediye hizmet alanı, yeşil alan ve yol olarak kamuya kazandırılacak olup uygulama işlemleri devam etmektedir. Henüz imar planına göre uygulama yapılmadığı için parselin tamamı mal sahibine aittir. Bu nedenle parsel maliki henüz mülkiyetinde bulunan alanın etrafını çitle kapatmıştır” denildi. Açıklamada parsel belediyeye geçtikten sonra kütüphane yapılacağı kaydedildi.

Yenişehir’de parsel bilmecesi


Yenişehir Belediye Meclisi üyesi Abdurahman Yıldız, Eğriçam Mahallesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerindeki bir parselin imar uygulamaları sonucunda belediyeye geçmesi gerekirken parselin eski sahibi tarafından çitle çevrildiğini ileri sürmüştü.

Yenişehir Belediyesi bazı yerel gazetelerde de yer bulan bu iddia üzerine bir açıklama yaptı. Belediyenin açıklaması şu şekilde:

“Eğriçam Mahallesi Çiftlik 1729 numaralı parsel ile ilgili bazı basın yayın organlarında yer alan gerçek dışı beyanlara ilişkin kamuoyunu bilgilendirmek üzere açıklama yapma gereği duyulmuştur. İddia edildiği üzere söz konusu parselde belediye hizmet alanı ve yeşil alan, ticaret ve konut alanına çevrilmemiş bunun tam aksine parselde bulunan yüzde 40’lık kamu alanı yüzde 45’e çıkarılmıştır.

Yaptığımız imar planı ile bu parselin yüzde 45'lik kısmı yani yaklaşık 4 bin metrekaresi belediye hizmet alanı, yeşil alan ve yol olarak kamuya kazandırılacak olup uygulama işlemleri devam etmektedir. Henüz imar planına göre uygulama yapılmadığı için parselin tamamı mal sahibine aittir. Bu nedenle parsel maliki henüz mülkiyetinde bulunan alanın etrafını çitle kapatmıştır.  Parselde oluşan belediye hizmet alanında Yenişehir Halk Kütüphanesi yapılması yatırım programına alınmıştır. Kütüphane inşaatını üstlenmek isteyen bağışçı isim hakkı verilmesi şartıyla burada inşaat maliyeti ve imalatını yapmayı taahhüt etmiştir. Halkımıza hizmet verecek olan kütüphane kamu yararına ve kar amacı gütmeden yasa ve yönetmenliklere uygun bir şekilde yaptırılacaktır.

Sonuç olarak, söz konusu parselde 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı ile Belediyemize kamu alanları kazandırılmıştır.  Kamu yararı ve şeffaflık, Belediyemizin temel ilkelerindendir ve bu doğrultuda hareket etmeye devam edeceğiz. Halkı yanıltan ve gerçeği yansıtmayan beyanlar içeren haberlerle ilgili olarak gerekli düzeltme yapılmadığı takdirde tüm yasal haklarımızı eksiksiz bir şekilde kullanacağız. Gazetecilik gibi onurlu bir mesleği çıkar ilişkilerinde kisve olarak kullanan, yalanı ve çarpıtmayı kendine huy edinen şahıslara halkımızın itibar etmediği bir gerçektir.” (Haber Merkezi)