“Mersin’i açık ara farkla yeniden kazanacağız” | Güney Gazetesi Mersin

“Mersin’i açık ara farkla yeniden kazanacağız”

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 2024 seçimlerinde Mersin’i yeniden ve büyük farkla kazanacaklarını, ilçe belediyesi sayısını da artıracaklarını söyledi. Seçer,

“Mersin’i açık ara farkla yeniden kazanacağız”


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Yenişehir İlçe Başkanlığının düzenlediği piknikte partililerle bir araya geldi.

CHP'nin olağan kurultay süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Seçer, "Bu süreci suhuletle, selametle götürmek zorundayız. Tarih bize şunu gösterdi. Kavga etmek, enerjimizi birbirimize harcamak bize üzüntüden başka, mağlubiyetten başka bir şey kazandırmadı. Oysa ki bütün her şeyi bir kenara bırakıp birlik içinde olduğumuz bir durumda 2019 seçimlerinde olduğu gibi çok büyük zaferlerle mücadelelerden ayrılabiliyoruz. O zaman partimizin ışığı erken vakitte sönmüyor seçim akşamı. Sabahlara kadar yanıyor. Gururla, onurla, burada, Mersin'de sabahın ikisinde otobüsün üzerinde yeni seçilmiş bir belediye başkanı olarak halka hitap etmenin gururunu yaşayabiliyorsunuz. Aynı geceleri, aynı duyguları, aynı mutluluğu yaşamak için yine önümüzde önemli bir fırsat var. 5 ay sonra seçimlere gideceğiz. Ama ondan önce aşmamız gereken bir engel var. Aslında normal koşullarda, demokrasi içerisinde, kurum ve kurallarıyla partimizin tüzüğü içerisinde, etik kurallar içinde bir demokratik mücadele olması durumunda herhangi bir olumsuzluk yok. Bahsettiğim gelecek hafta içinde yapılacak olan CHP'nin 38.olağan kurultayı. Olağan bir kurultay. Bundan daha doğal bir şey olmaz. 37 olağan  kurultay yapmışız. Nice mücadeleler, nice yarışlar olmuş. Ama o mücadele içinde bulunanlar bugün yine bu masanın etrafında beraber oturuyorlar, aynı sofrada, aynı tabaktan, aynı yemeği kaşıklayabiliyorlar. Hayat devam ediyor. Umutlarıyla, mutluluğuyla, üzüntüleriyle devam ediyor. 38.kurultay delegeleri kimi genel başkan seçerse seçsin yine CHP'lilerin başkanı olacak. Bu bilinçle kurultaya gitmeliyiz" dedi.

“KAZANABİLİRİZ DEMİYORUM. AÇIK ARA KAZANACAĞIZ”

 

Partililerden kurultay öncesinde genel başkanla, genel başkan adayıyla, milletvekilleri ve belediye başkanlarıyla ilgili konuşmalarında daha özenli olmalarını isteyen Seçer, "Umutsuz olmaktan, gereksiz konuşmaktan, insanlara hakaratemiz sözler söylemekten, katı eleştireler yapmaktan hele hele sosyal medya üzerinden, basın üzerinden bunları yapmaktan imtina edeceğiz. Genel başkan bizim genel başkanımız. Genel başkan adayları bizim adaylarımız. Şimdi gelelim Mersin'e. Eğer Mersin'de bütün örgütlerimiz, üye olan olmayan partiye gönül vermişlerimiz bir arada olursak, süreci doğru götürürsek Mersin Büyükşehir Belediyesini açık ara farkla kazanacağız. Kazanabiliriz demiyorum. Açık ara farkla kazanacağız. Bunun böyle yazılmasını istiyorum. Söylediğim bir hamasi nutuk değil. 4.5 yıldır gecemizi gündüzümüze katarak kriz demeden deprem demeden milletimizin emrine amade olduk. Acısıyla acılandık. Mutluluğuyla mutlu olduk. Onun verdiği öz güvenle konuşuyorum. Buradan tüm Mersin'in duymasını istiyorum. 2024 seçimlerinde parti ayrımı yapmadan, insanlara mezhepsel meşrepsel yaklaşmadan elinden tutarsan, sıcaklığını hissettirirsen hangi partiden olursan ol o vatandaş seni gönülden sever, sandıkta oyunu sana verir. Çünkü hizmeti senden almıştır. Bunun verdiği güvenle konuşuyorum. 3 ilçe belediyemiz var. Bunu artıracağız. Her ilçede iddiamızı ortaya koyacağız. Mersin'de ilçe belediye başkanı sayısını da artıracağız" ifadelerini kullandı.

 

“NİCE 100 YILLAR DİLİYORUM”

 

Konuşmasında Cumhuriyet'in 100.yılını kutlayan Seçer, Atatürk’ün hayatın her alanında yaptığı devrimlerle tarihe geçtiğine işaret etti.

Seçer, "Modern Türkiye'nin ilk kilometre taşlarını döşedi. Buradan Atatürk'ün manevi şahsına ve silah arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Nice 100 yıllar diliyorum" dedi.