Tarsus Belediyesi iş sağlığı hizmeti verecek | Güney Gazetesi Mersin

Tarsus Belediyesi iş sağlığı hizmeti verecek

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Adana’da TMMOB Makine Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen ana teması “Krizlerde İSG Yönetimi: Birlikte Başarabiliriz” olarak belirlenen, 2. Uluslararası 11. Ulusal İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Kongresi’ne katılım sağladı. Bozdoğan, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiği Sağlık Yerleşkesi ve bu yıl 5’inci düzenlenecek İş Sağlığı ve İş Güvenliği Sempozyumu ile ilgili bilgi verdi.

Tarsus Belediyesi iş sağlığı hizmeti verecek



Sağlık Yerleşkesinde faaliyet gösterecek olan birimlerden bahseden Başkan Bozdoğan “Ortak Sağlık Güvenlik Birimi belediye bünyesindeki işyerleri ve çalışanlarına hizmet sunumunun yanı sıra hizmet talebinde bulunan kamu ya da özel iş yerlerine de hizmet sunacaktır. Kamu ve özel sektöre ait bütün işler ve iş yerleri, bu işyerlerinin işverenleri ile işveren vekilleri, çırak ve stajyerler de dahil olmak üzere tüm çalışanlar, faaliyet konularına bakılmaksızın İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamındadır. OSGB ile belediye bünyesindeki işyerleri ve çalışanlarına hizmet sunumunun yanı sıra hizmet talebinde bulunan kamu ya da özel iş yerlerine de hizmet sunulabilecektir” diye konuştu.

Gezici iş sağlığı araçları hakkında bilgi veren Başkan Bozdoğan “İş yeri ve çalışanlarının İSG koşulları değerlendirilerek, temel iş sağlığı hizmetlerinin çalışma saatleri içerisinde iş yerinde verilmesi hizmetleri sunacaktır. Akciğer radyografi çekimi, işitme testi, solunum fonksiyon testi ve EKG çekimi gibi işlemler yapılabilecektir” dedi. (Haber Merkezi)