“2023 hedefleri tutmadı” | Güney Gazetesi Mersin

“2023 hedefleri tutmadı”

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, iktidarın ekonomi politikaları nedeniyle ikinci yüzyıla çok iyi bir başlangıç yapılmadığını söyledi. İktidarın ‘Her şeyi ben bilirim’ tavrından uzaklaşması gerektiğinin altını çizen Kocamaz, “2023 hedeflerinden çok uzak kaldık” dedi.

“2023 hedefleri tutmadı”


ELVAN KONUK

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, birinci yüz yılın son birkaç yılında halkın çok iyi günler yaşamadığını söyledi. Ikinci yüzyıla da çok iyi bir başlangıç yapılmadığını dile getiren Kocamaz, “2023 hedeflerinden çok çok uzak kaldık. Ne enflasyonu düşürebildik ne dövizi kontrol altında tutabildik ne fiyat artışlarına engel olabildik ne üretim konusunda yeterli destekleri verebildik. Ne akaryakıt fiyatlarını durdurabildik ne de insanlarımıza hak ettikleri ücretleri verebildik. Ne döviz ve faizlerin yükselişine engel olabildik. Demek ki bir yerlerde yanlış yaptık ki, ortaya konulan hedeflerin çok uzağında kaldık” dedi.

İktidarın ‘her şeyi ben bilirim’ tavrının yanlış olduğuna dikkat çeken Kocamaz, “İnsanları dinlemek, istişare etmek çok önemlidir. Her şeyi ben bilirim diyerek, programları ciddiye almayarak, bazı insanları dışlayarak, istişareden kaçarak, kral çıplak diyenleri susturarak, biz Mecliste çoğunluktayız diyerek bir yere varılamaz, başarılı da olunamaz” ifadelerini kullandı.