Hekimlerden Covid-19 uyarısı | Güney Gazetesi Mersin

Hekimlerden Covid-19 uyarısı

Kış aylarına girilmesine rağmen bulaşıcı hastalıklara karşı bir önlem alınmadığını söyleyen Mersin Tabip Odası, yurttaşlara aşı ve maske hatırlatması yaptı. Mersin Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Nasır Nesanır, “Covid-19 ve mevsimsel gripten korunmak için aşılanın, kalabalık, kapalı ortamlarda maske takın” dedi.

Hekimlerden Covid-19 uyarısı


İLKAY ADALIOĞLU

Türkiye’de Covid-19 hastalığının sıklığına ve yol açtığı ölümlere dair bilgi paylaşımının Sağlık Bakanlığınca Mart 2023’te sonlandırıldığını belirten Mersin Tabip Odası, hastalığın yayılmasına uygun ortamın oluşmasına rağmen kış ortamında yeterli önlemin alınmadığını belirtti.

Nesanır, “Sağlık Bakanlığı şubat depremlerinden sonra hastalığın yayılmasına uygun ortamın oluşmasına rağmen kış ortamında yeterli önlemi ne yazık ki almadı. Şimdi yine kışa girmekteyiz ve Covid-19 gibi bulaşıcı hastalıklara yönelik bir hazırlık halen görünmemektedir” dedi.

Öncelikli koruyucu hizmetin yaygın test uygulaması olduğunu söyleyen Nesanır, “Halka yönelik aşılama, maske takma, fiziksel mesafe bırakma, kalabalıktan kaçınma ve havalandırma; temaslılara ve hastalara yönelik karantinaya alma, tecrit etme önlemleri kararlı bir şekilde uygulanmadı. Bu deneyimi yaşayanlar tarafından Sağlık Bakanı tarafından önemsizleştirilen koruma önlemlerine uyulmaması ciddi bir sorun olarak karşımızda durmaktadır” diye konuştu.

Nesanır, halkın alabileceği önlemleri şu şekilde sıraladı:

Covid-19 ve mevsimsel gripten korunmak için aşılanın.

Covid-19 ve mevsimsel gripten korunmak için kalabalık, kapalı ortamlarda maske takın.

Öksürük ve ateşle seyreden bir sorununuz olursa, sağlık hizmeti alın, bunun yanı sıra, bulaşma kaynağı olmamak için olabildiğince ayrı durun, maske takın, bulunduğunuz ortamı sık sık havalandırın.