MEÜ’de Engelsiz Festival | Güney Gazetesi Mersin

MEÜ’de Engelsiz Festival

MEÜ’de Engelsiz Festival


 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Engelsiz Yaşam Birimi, Tarsus Engelliler Platformu ve Mersin Akdeniz Kent Konseyi Engelliler Meclisi iş birliğinde, söyleşi ve çeşitli atölyelerin olduğu "3. Uluslararası Engelsiz Turizm ve Spor Kenti Mersin Festivali Buluşması" gerçekleştirildi. MEÜ Prof. Dr. Ahmet Çamsarı Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte "Ruhun Yelkenleri" ekibi ile birlikte içinde ülkemizin de bulunduğu Rusya, Kazakistan, İran, Mısır, Almanya ve Letonya gibi yedi farklı ülkeden katılım sağlayan özel gereksinimli bireylerle sunumlar yapıldı.

 

 

Yurtdışından gelen katılımcılarla öğrenciler arasında öğleden önce tanışma ve söyleşi programının yapıldığı etkinliğin öğleden sonraki atölyeler kısmında ise; öğrencilerimize engelli bireylerle empati yapma faaliyetleri gerçekleştirildi. Çalışmalar doğrultusunda özellikle görme engelli bireylerin grup çalışmalarında, turizm ve spor etkinliklerinde yer almaları ve bu süreçte aktif olmalarının onlara sağladığı pozitif sonuçlar dile getirildi.

 

 

Etkinlik, katılımcılar ve öğrencilerin atölyelerde birlikte yaptıkları farkındalık çalışmalarıyla son buldu. (Haber Merkezi)