“Çiftçi desteklerine 46 milyon lira ayırdık” | Güney Gazetesi Mersin

“Çiftçi desteklerine 46 milyon lira ayırdık”

Tarsus Belediyesi 100 çiftçiye 2,5 ton süt otu yem tohumu hibe desteği sağladı. Yüzde yüz hibeli süt otu yem tohumunun dağıtımı Çavuşlu, Çokak, Kızılçukur, Koçmarlı, Alibeyli, Karakütük, Keşli ve Yanıkkışla kırsal mahallelerine dağıtımı gerçekleştirildi. Dağıtılan süt otu tohumunun, hem et hem de süt veriminde olumlu yönde artışlar sağlayacağı vurgulandı.

“Çiftçi desteklerine 46 milyon lira ayırdık”


Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan “Hem hayvancılıkla uğraşan hem de küçük çiftçilerimiz için 46 milyon TL bütçe ayırdık. Halkımıza elbette ki desteği yapmak zorundayım. Hayvancılıkla uğraşan köylülerimizin durumu gerçekten perişan. Belediyedeki para da halkın parası, sizin paranız. Mecliste ben gösteriyorum, gelir gider tablosunu. Bu ay ne geldi, ne gitti? Hepsi ortada. Eksik hiçbir şeyimiz yok. Evet, mottomuz belli, sağlıklı, kültürlü, eğitimli Tarsus. Bir kentin oluşması üreten bir kentin oluşmasıdır. Benim gariban köylülerim, tarım yapan o küçük çiftçimin ürettiği gerçekten çok anlamlı ve çok önemli” ifadelerini kullandı.

 

“BU KENTİN ÜRETİCİSİ İKİNCİ PLANDA OLMAYACAK”

 

Her zaman üreticiye önem verdiğini belirten Başkan Bozdoğan “Benim nüfusumun yüzde 80’den fazlası köylerde çiftçilik yapacak, hayvancılık yapacak, bu kentin üreticisi ikinci planda olmayacak. Bu kentin parasını çiftçiye, köylüye eşit bir şekilde dağıtılacak. Şunu unutmayın, bir kentin rantını işçi, köylü, memur yapar, o kentin rantını müteahhitlere dağıtırsan işçinin de memurun da köylünün de ahını alırsın” dedi.

 

“ÇÜNKÜ HALK HER ZAMAN SİYASETİN ÜSTÜNDEDİR”

 

Başkan Bozdoğan belediye olarak çiftçilere ve üreticilere destek olmaya devam edeceklerini belirterek, “Gençler, kadınlarımız, çocuklarımıza dedik. Bu şehrin sağlıklı olması için yeşile ihtiyacı var dedik. Bu oranların artırılması lazım dedik. Emin olun, kendi bireysel siyasetime ve kendi geleceğime asla odaklanmadım. Çünkü halk her zaman siyasetin üstündedir. Bugüne kadar 1 milyon adet fide dağıtıldı. 250 Bin fidan dağıtıldı, ayrıca 30 ton buğday, 20 ton saman, 50 ton kepek, 20 ton süt, 20-60 ton da yem dağıtıldı. Mısır dağıtımı da yapıldı. Böyle böyle binlerce, milyonlarca dağıtım yaptık. Eskiden böyle bir şey duymazdınız. Merak etmeyin, bu sayılar çok artacak” dedi. (Haber Merkezi)