Başarır’dan ’zıplama’ açıklaması | Güney Gazetesi Mersin

Başarır’dan ’zıplama’ açıklaması

Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP genel bakanlığını kaybettiği, Özgür Özel’in genel başkanlığa seçildiği kurultayda sevinme ve zıplama görüntüleriyle gündeme gelen Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır o görüntülerle ilgili konuştu. Başarır, "Kemal Kılıçdaroğlu’nun kaybetmesine sevinmedim. Özgür Özel’in kazanmasına sevindim" dedi.

Başarır’dan ’zıplama’ açıklaması


 

ABİDİN YAĞMUR


CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın CHP kurultayındaki sevinç ve zıplama görüntüleri parti tabanında geniş yankı buldu. Yüzlerce partili, sosyal medya üzerinden Ali Mahir Başarır'a tepki gösterdi.

Başarır, o görüntülerle ilgili Fox TV yayınında açıklamalarda bulundu.

Başarır, "Ben CHP Grup Başkanvekili olarak Sayın Kılıçdaroğlu’nun kaybetmesinden dolayı değil, Özgür Özel’in kazanmasından dolayı o an için bir sevinç gösterisinde bulundum. Bu gayet normal" dedi.

 Kılıçdaroğlu'nun kendisi için çok değerli olduğunu ifade eden Başarır, "Ama ben bu görevi kabul ettiğim günden itibaren kendisine Özgür Özel ile beraber olduğumu, yakınım olduğunu, ona gerekli desteği vereceğimi, hatta bu bir sıkıntı yaratırsa gereğini yapacağımı da söyledim. Ama Sayın Kılıçdaroğlu, çok teşekkür ediyorum, hayır dedi, sen görevini yaptın, hiçbir sıkıntı yok dedi. Gerçekten demokrat bir kişiliği var Sayın Kılıçdaroğlu’nun. Kongredeki sonuçtan sonra da Manisa İl Başkanımızla sarıldık. O beni havaya kaldırdı. Böyle bir şey oldu. Öyle bir noktaya gelmişiz ki sevinmemiz bile tartışılabiliyor. Bu Sayın Genel Başkana karşı bir saygısızlık değil. Benim ailem, çocuklarım kendisini çok severler, ben çok severim. Görüşeceğiz kendisiyle yine. Buradan başka bir anlam çıkarmak beni üzüyor. Çünkü o an kazandık. 90’lı yıllarda da kurultaylarda bir taraf kazanıyordu, bir taraf kaybediyordu, bakanlar bile birbirine sarılıyordu. Bugün geldiğimiz noktada sevincimizi, üzüntümüzü göstermemiz bile tartışılabiliyor. Bu da bizi üzüyor.

Sonuçta kurultayda bir değişim oldu. Yeni bir genel başkan geldi. Genç ve kadınların fazla olduğu bir Parti Meclisi oldu. İleriye bakacağız ve kırgınlıkları bir tarafa bırakacağız. Türkiye’nin çok önemli, çok büyük sorunları var. Muhalefet olarak bunların üzerine gideceğiz" ifadelerini kullandı.