“Emekliler maaşlarıyla yalnızca <br>parklarda vakit geçirebiliyor” | Güney Gazetesi Mersin

“Emekliler maaşlarıyla yalnızca
parklarda vakit geçirebiliyor”

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın emeklilere yönelik yapacakları sosyal boyutlu çalışmayla kahvehanelerden kurtarılacağı söylemiyle ilgili TBMM’de konuştu. Türkiye’deki emeklilerin yardıma muhtaç hale geldiğine dikkat çeken Kocamaz, “Emeklilerimiz bugün yalnızca parklarda ve banklarda vakit geçirmektedir” dedi.

“Emekliler maaşlarıyla yalnızca <br>parklarda vakit geçirebiliyor”


 

ELVAN KONUK

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın emeklilerle ilgili sözleriyle ilgili mecliste konuştu. Kocamaz, “Bakan Vedat Işıkhan bir konuşmasında emekliler için sosyal boyut konusunda çalışma yapılacağını, bu düzenlemelerin özellikler, kültür, sanat, eğitim, ulaşım ve toplumsal yaşama katılım boyutlarında olacağını belirterek emeklilerin kahve köşelerinde vakit geçirmelerini asla kabul edemeyeceklerini açıklamıştır. Sayın bakana buradan sormak istiyorum; emeklilerimizi bu hale kim düşürdü?” dedi.

Türkiye’de emeklilerin yardıma muhtaç hale geldiğini söyleyen Kocamaz, “Yurt dışındaki kendi akranları ülke ülke gezerek keyif çatarken ülkemizde emeklilerimiz aldıkları düşük maaşlarla sinemanın, tiyatronun ve hatta kahvehanenin yolunu bile unutmuş yardıma muhtaç hale gelmiştir. Hükümet tarafından yeterli destek sağlanmadığı için ulaşım konusunda da sorun yaşanmaktadır. Emeklilerimiz bugün yalnızca parklarda ve banklarda vakit geçirmektedir” ifadelerini kullandı.


  “Emekliler maaşlarıyla yalnızca
parklarda vakit geçirebiliyor”