Başarır’dan Bakana istifa çağrısı<br>O koltukta oturma | Güney Gazetesi Mersin

Başarır’dan Bakana istifa çağrısı
O koltukta oturma

CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, KYK yurtlarında meydana gelen asansör kazalarıyla ilgili Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a istifa çağrısında bulundu. Kazalarla ilgili sorumluların hesap vermesi gerektiğini söyleyen Başarır, “Eğer yüzbinlerce öğrencinin kaldığı, barındığı yerde son bir ayda 10 tane asansör kazası oluyorsa, bir evladımız ölüyorsa, yemekten çocuklarımız zehirleniyorsa o koltukta oturma” dedi.

Başarır’dan Bakana istifa çağrısı<br>O koltukta oturma


 

ELVAN KONUK

CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, KYK yurtlarında meydana gelen asansör kazalarıyla ilgili konuştu. Başarır, “Liyakattan uzak kadroların ihmalleri sonucu öğrencilerimiz hayattan kopuyor. Tedbir alan yok, hesap veren yok” dedi.

Kredi Yurtlar Kurumu’nda 10’uncu asansör kazasının yaşandığına dikkat çeken Başarır, sorumluların hesap vermesini istedi. Başarır, “Maalesef yurtlarımızda bu kazalar bitmiyor. Sadece asansör sorunu değil yemek zehirlenmelerinden, yemeklerden çıkan kurt böcek gibi maddelerden artık utanır olduk. Bir devlet düşünün, bir ülke düşünün öğrencilerinin yurdunu öğrenim sezonundan önce hazırlayamıyor. Asansörünü, yemeklerini, yataklarını, ısınmalarını, gerçekten büyük bir skandal. Sayın Cumhurbaşkanı ‘uzaya gideceğiz’ diyor, ama daha sen öğrencilerini yurt binasında 3’üncü kata çıkartamıyorsun. Gerçekten dönüp bir bakmaları lazım. Hesap veren bir bakan yok, hesap veren bir genel müdür yok. Maalesef bu sistemin en acı tarafı ölümler oluyor, kazalar oluyor, hesap soramıyoruz, hesap veremiyorlar. Ben buradan söylüyorum bu rezaleti çıksın birisi açıklasın, sorumlular hesap versin ve gereğini yerine getirsin. Bakan getirsin, istifa etsin. Eğer yüzbinlerce öğrencinin kaldığı, barındığı yerde son bir ayda 10 tane asansör kazası oluyorsa, bir evladımız ölüyorsa, yemekten çocuklarımız zehirleniyorsa o koltukta oturma” şeklinde konuştu.


  Başarır’dan Bakana istifa çağrısı
O koltukta oturma