Duayen Gazeteci meslek yaşamını anlattı | Güney Gazetesi Mersin

Duayen Gazeteci meslek yaşamını anlattı

Mersin Basın Duayenleri’nin 8’inci konuğu Gazeteci Özer ışık oldu.  Usta Gazeteci Işık, dönemin gazeteciliğini ve yaşadıkları zorlukları anlattı.

Duayen Gazeteci meslek yaşamını anlattı



Uzun yıllar Mersin’de gazetecilik yapan 83 yaşındaki Gazeteci Özer Işık, İçel Sanat Kulübü Başkanı Fatih Alkar’ın moderatörlüğünü yaptığı Mersin Basın Duayenleri söyleşilerin konuğu oldu. İçel Sanat Kulübü’nde düzenlenen söyleşiye çok sayıda kişi katıldı.

ÖZER IŞIK KİMDİR?

 

Mersinli Gazetesi  Özer Işık, Mersin Lisesi’nde okurken, okulun basılı yayın organı Haftalık Dergi’de başlar. Okuldan sonra gazetecilik yapmaya karar verdiğinde ilk durağı Hürses gazetesi olur. Sonrasında ise Mersin’deki hemen hemen tüm gazetecilerin yetiştiği, bir okul gibi görülen Sonhaber gazetesinde çalışır. Işık’ın ulusal basınla tanışması Türk Haberler Ajansı ile başlar. Sonraki yıllarda gurur duyarak gerçekleştirdiği gazetecilik mesleğinde en çok keyif aldığı dönemi olarak bahsettiği Türk Haberler Ajansı dönem.

Türk Haberler Ajansı’nda birlikte çalıştığı Faik Gürses; Tercüman gazetesinde göreve başlayınca, Işık’a da Tercüman gazetesinin Mersin temsilcisi olarak birlikte çalışmak istediğini söyler. Teklifi kabul eden Işık Tercüman gazetesinin Mersin temsilcisi olur. Daha sonra Hürriyet Haber Ajansı Adana Büro Şefi Orhan Apaydın kendisini Hürriyet Haber Ajansı’nda birlikte çalışmaya davet eder. Bir süre Mersin’de çalıştıktan sonra Hürriyet Gazetesi Adana Bürosu’na geçer. Adana Büroda taşra muhabirlerinin haberlerini redakte eden Özer Işık; Mersin - Adana arası yolculuklardan bunalır ve Adana Çukurova gazetesinin Mersin temsilcisi olarak tekrar Mersin’e döner. Meslek yaşamında son teklifi Mersin Belediye Başkanı Okan Merzeci’den alır. Uzun yıllar Mersin Belediyesi’nde Basın Yayın Müdürü olarak görev yapar.  (Haber Merkezi)