“Başarılı belediye başkanının<br>önünde kimse duramaz” | Güney Gazetesi Mersin

“Başarılı belediye başkanının
önünde kimse duramaz”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Mersin İl Gençlik Kollarının düzenlediği pikniğe katıldı. Etkinlikte partili gençlere seslenen Vahap Seçer, “Kurultaya katılıp salonu şenlendirdiniz. Türkiye’nin izlediği demokratik bir kurultay yapılmasına katkı sağladınız. Hepinizin emeğine sağlık” dedi.

“Başarılı belediye başkanının<br>önünde kimse duramaz”


ABİDİN YAĞMUR

Gençlerden bütün dikkat ve enerjilerini 4.5 ay sonra yapılacak seçimlere vermelerini isteyen Seçer, “Mersin’de yerel iktidarın sahibi CHP’dir. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’lidir. Yine bir CHP’li belediye başkanı seçilmelidir. 3 ilçe belediye başkanı CHP’lidir. Bunun sayısını artırmak, seçilecek olan Büyükşehir Belediye Başkanının meclisteki elini rahatlaması için, meclis sandalye sayısını artırmak için daha fazla ilçede başarı olmak zorunluluğumuz vardır. Seçim son 4.5 ay kazanılmaz. Seçim son 1 ay hiç kazanılmaz. Eğer bir belediye başkanı olarak 5 yıllık sürede başarı olmuşsanız sizin karşınızda kimse duramaz. 2024 seçimlerinde, 31 Mart’ta Mersin Belediye Başkanının karşısında kimse duramayacağı gibi hiçbir beldede çalışan belediye başkanının önünde kimse duramaz. Çalışıyoruz, çalışmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“ADAYLAR KONUSUNDA SOKAĞIN SESİNİ DİNLEYECEĞİZ”

 

Halka rağmen siyaset olmayacağını, halkla inatlaşılmayacağını belirten Seçer sözlerini şöyle sürdürdü: “Sokağın sesini dinleyeceğiz. Duyuyoruz, dört duvar arasında belediye başkan adaylıkları konuşuluyor. Bekara eş boşamak kolay. Halkta karşılığı olan, eğer belediye başkanıysa hizmet yapmış, halkın takdirini kazanmış; eğer belediye bizde değilse, Erdemli gibi, Silifke gibi, Toroslar gibi ilçelerde sokak kimin sesini yüksek sesle söylüyorsa adaylarımızın o olacağından kimsenin şüphesi olmasın. Burası ahbap çavuş ilişkileriyle siyasi makam kazanılacak bir makam değildir. Bu partinin sahibi bu partinin tüm Türkiye’deki üyeleridir. Mersin’deki tüm üyeler bu partide hak sahibidir. Dolayısıyla çalışan, hak edenler yerel seçimde adaylaşacak. Zaten sokakta ismi söylenen ya da belediye başkanıysa yaptığı hizmetlerle halkın gönlünde taht kuran insanın önünde kimse duramaz. Biz halkın karşısına çıkacağız. 31 Mart’ta Allah sağlık verirse, CHP’nin adayı olarak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak halkın karşısına çıkacağız. Şu anda aday adayı niteliği taşıyoruz. 11 Büyükşehir Belediyesinde, ilçe belediyelerinde başarılı belediye başkanlarıyla yola devam edilir, başarısız belediye başkanları değiştirilir. Bizim 2024 seçimlerinden parti olarak 2019 yılına göre çok daha büyük başarı gösterme zorunluluğumuz var. Sayın Genel Başkanımıza da yetkili kurumlara da güvenim tamdır. Hepsi değerlidir, siyaseti bilen insanlardır. CHP’nin geleneğini bilen insanlardır. Bu anlamda 2024’te partimizi başarılı çıkaracak kararların altına imza atacaklardır. Bundan en ufak bir şüphem yoktur”

 

“KRİZLERE VE ERDOĞAN’IN TOPAL ÖRDEK STRATEJİSİNE RAĞMEN BELEDİYEYİ BAŞARIYLA YÖNETTİK”

 

Belediye başkanı olduğu süreçte Türkiye’nin pandemi, deprem ve ekonomik kriz yaşadığını hatırlatan Vahap Seçer, tüm bu süreçlerde belediye olarak halkın yanında olduklarını, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP’li belediyelere yönelik “topal ördek” stratejisine rağmen belediyeyi başarıyla yönettiklerini anlattı.

Seçer, “12 bin çalışanımız var. Hiçbirinin maaşı bir gün geç yatmadı. Bırakın ekonomik krizi.  Bizim için yapıştırılmayan yaftalar kaldı mı? Operasyonlar yapıldı mı? Bizi terör örgütleriyle ilişkilendirdiler mi? Ama güneş balçıkla sıvanmaz. Bizim dinen Allah’tan başka, hukuken mahkemelerden başka, vicdanen kendimizden başka kimseye bir hesap vermeyiz. Bizim kimseden de korkumuz yoktur. Yolumuza devam edeceğiz. Yolumuz açık olsun, yarınlar bugünlerden çok daha güzel olsun” dedi.