ÇBK’da zorlu mesai | Güney Gazetesi Mersin

ÇBK’da zorlu mesai

Turuncu Lacivertliler 7 günde 3 önemli maça çıkacak

ÇBK’da zorlu mesai


HASAN KÜÇÜK

 

Başantrenör Olcay Orak’ın göreve gelmesinin ardından Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde Beşiktaş ve Antalya Büyükşehir Belediyespor Toroslar Basketbol’u, Avrupa’da ise Polkowice ve Bologno’yı yenerek çıkış yakalayan Mersin Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) 7 gün içinde KBSL ve Avrupa’da yapacağı 3 maça odaklandı. Türkiye Ligi’nde perşembe günü Melikgazi Kayseri’ye konuk olacak olan ÇBK, pazar günü ise Çankaya Üniversitesi’ni konuk edecek. Ekibimiz Eurolig’de ise 22 Kasım’da Macaristan ekibi Gyor’u ağırlayacak. ÇBK, milli takımımızda ve Avrupa’daki milli takımlarında oynayan oyuncularının gelmesi ile çalışmalarına tam kadro başladı.

ÇBK Başantrenörü Olcay Orak Güney’e yaptığı açıklamada, milli maç nedeniyle verilen aranın ardından çift maç oynayacakları bir haftaya girdiklerini söyledi. Perşembe günü Kayseri ekibi Melikgazi Basketbol, pazar günü ise Çankaya Üniversitesi ile maç yapacaklarını ifade eden Orak, “Ondan sonra ise çarşamba günü Euolig’de Macaristan takımı Gyor gelecek.  İki maçı sağlam atlatıp Eurolig’de çarşamba günü kendimizi göstereceğiz” dedi.

 

 

“GÜCÜMÜZÜN FARKINDAYIZ”

 

Kayseri maçının ligin zor deplasmanlarından bir tanesi olduğunu ifade eden Orak şunları söyledi: “Kayseri maçı hazırlıklarımıza milli takımda oynayan oyuncuların dönmesi ile pazartesi gününden itibaren tam kadro başladık. Çarşamba günü Kayseri’ye gideceğiz. Perşembe günü maç yapacağız.

Kayseri zor yenilen bir takım ancak biz gücümüzün farkındayız. İyi müdafaa yapıp maçı kazanmak istiyoruz. Maç maç ilerliyoruz. Her maça oyuncularımız ciddi hazırlık yapıyor. Kazandıkça galibiyetler seriye dönüşüyor. Kayseri maçının ardından pazar günü Çankaya maçını oynayacağız. Maç maç düşünüp kendimizi ona göre konsantre etmeye çalışıyoruz. Sakat oyuncumuz yok. Moralimiz iyi.”