Mersin Karacabey’i ezberliyor | Güney Gazetesi Mersin

Mersin Karacabey’i ezberliyor

Geçen haftayı bay geçiren Kırmızı Lacivertlilerin Bursa deplasmanı öncesi inancı tam!

Mersin Karacabey’i ezberliyor


HASAN KÜÇÜK

Vanspor’u 3-0 yenerek liderlik koltuğundan etmesinin ardından hafta sonunu bay geçiren TFF 2. Lig 1. Grup ekibi Yeni Mersin İdman Yurdu, 14. Haftada cumartesi günü deplasmanda karşılaşacağı Karacabey Belediyespor maçı hazırlıklarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.  Kırmızı Lacivertli Karacabey maçını da kazanarak galibiyet serisini 4 maç çıkarmayı planlıyor.

Yeni MİY Teknik Direktörü Özcan Kızıltan, Güney’e yaptığı açıklamada, üst üste yaptıkları maçların ardından hafta sonunu bay geçirdiklerini söyledi. Yoğun temponun ardından dinlenmeye ihtiyaçları olan oyuncularının bunun hak ettiğini ifade eden Kızıltan, “Cuma günü başlayan Karacabey maçı hazırlıklarımız bazı günler çift bazen ise tek antrenmanla devam etti. Boş durmadık. Hafta sonu grubumuzdaki maçları takip ettik. Genelde üst taraftaki takımlardan Erokspor ile 1461 Trabzon dışında herkes puan kaybetti. Gelinen noktada artık her maç çok önemli. Her puanın önemi büyük. İyi bir ritim yakaladık. Hedefimiz Karacabey’den de puanlar alıp yolumuza iddialı bir şekilde devam etmek istiyoruz. Bunu yapabilecek gücümüz ve kalitemiz var. Sezon başından beri söylediğim gibi her geçen gün gelişen takımız ve çok etkili oluyoruz. Van maçı bunun net bir örneği idi. Hedefimizi bu istikrarı korumak. Karacabey maçına aynı disiplinle aynı arzu istekle oynayıp istediğimi alıp yolumuza devam etmek istiyoruz. Rakibimiz Van’dan puan almış bir takım” diye konuştu.

 

OYUNCULARIMIZ ÇOK GAYRETLİ 

Futbolda kolay maçın olmadığını vurgulayan Kızıltan şunları söyledi: “Her şey sana bağlı. Sen maça mental ve fiziksel anlamda iyi hazırlanmış isen taktik olarak iyi konsantre olmuşsan o maçları daha kolay hale getirebilirsin. Oyuncularımızla hep bu anlamda konuşuyoruz. Çalışıyoruz. Onlarda sağ olsunlar her geçen gün daha iyi oluyorlar. Hem maçlarda hem de antrenmanlarda çok gayretliler. Yeni Mersin İdman Yurdu kentte umut veren bir durum oluşturdu. Bu da bizi ayrıca mutlu ediyor gururlandırıyor.”