“Mersin Limanı dünyaya açılan önemli bir kapı” | Güney Gazetesi Mersin

“Mersin Limanı dünyaya açılan önemli bir kapı”

Mersin’in özellikle liman dolayısıyla önemli bir noktada yer aldığını vurgulayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Liman, bu bölgenin dünyaya açılan önemli ticaret kapılarından bir tanesi. Özellikle Güney Afrika’yla deniz yoluyla ticareti imkân kılan bu iki ülkenin lokasyon avantajı, bundan sonra mevcut ticaret hacminin çok daha hızlı bir şekilde artmasına neden olabilir” dedi.

“Mersin Limanı dünyaya açılan önemli bir kapı”


Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Bertha Dipuo Letsatsi - Duba, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'e nezaket ziyaretinde bulundu.Ziyarette, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Bertha Dipuo Letsatsi-Duba, Güney Afrika Cumhuriyeti Mersin Eski Fahri Konsolosu Numan Olcar, Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği’nden Siyasi Müşavir JF Frank Steyn ile Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği’nden Ticareti İlişkilerden Sorumlu Büyükelçilik Personeli Sultan Onacak ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı İbrahim Evrim yer aldı.

Mersin’in özellikle liman dolayısıyla önemli bir noktada yer aldığını vurgulayan Seçer, “Doğu Akdeniz çanağının en önemli limanı, aynı zamanda Türkiye ve Arap coğrafyası dâhil bu bölgenin dünyaya açılan önemli ticaret kapılarından bir tanesi. Özellikle Güney Afrika ile deniz yoluyla ticareti imkân kılan bu iki ülkenin lokasyon avantajı, bundan sonra mevcut ticaret hacminin çok daha hızlı bir şekilde artmasına neden olabilir. Bu da tabi ki karşılıklı iletişimle olan bir durum. Sayın Büyükelçi’nin de Mersin’i ziyareti bu söylediğim şartları sağlayan bir ziyaret” ifadelerini kullandı.

Mersin’i ekonomik olarak değerlendirirken sadece liman ile sınırlandırmamak gerektiğine dikkat çeken Seçer, Mersin Limanı’nı bu kadar önemli, hareketli ve kapasitesini yüksek tutan en önemli faktörün Mersin’deki çok sektörlü yapı olduğunu vurguladı. Seçer, Mersin’in Türkiye’deki tarımsal üretimde önemli bir kent hüviyetinde olduğuna ve son zamanlarda sanayi tesislerinin yoğun olarak geliştiği bir bölge haline geldiğine dikkat çekti.

 

BÜYÜKELÇİ LETSATSİ-DUBA: “MERSİN BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

 

Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Bertha Dipuo Letsatsi-Duba, kendilerini kabul ettikleri için Başkan Seçer’e teşekkürlerini ileterek, ziyaretin kendilerini için oldukça önemli olduğunu vurguladı. Büyükelçi Letsatsi-Duba, “Ülkemiz ile Mersin arasında dış ticaret hacmini artırmak niyetlerimiz var. Mersin bizim için Güney Afrika ticareti açısından çok önemli. Öncelikli amacımız iki ülke arasındaki ticaret fırsatlarını geliştirmek” dedi. Ziyaretin öncelikli amacının Türkiye ve Güney Afrika arasındaki ticaret fırsatlarını geliştirmek olduğunu kaydeden Letsatsi-Dubai “Mersin Limanı’nın dünyadaki ilk 100 liman arasında olduğunu öğrendik. Uluslararası standartlarda bir limanınız var. Bizde de 3 tane büyük liman var. Sizin de bildiğiniz gibi ticaret hacmi iki ülke arasında artıyor. Covid-19 sebebiyle bir miktar düşmüştü ama şu an artmaya devam ediyor. Büyükelçilik olarak bizim sorumluluğumuz bu ticari ilişkileri geliştirmek ve daha da artırmak” diye konuştu. (Haber Merkezi)