“Engelli maaşları asgari ücret <br> seviyesine çıkarılsın” | Güney Gazetesi Mersin

“Engelli maaşları asgari ücret
 seviyesine çıkarılsın”

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, TBMM Genel Kurulunda engelli vatandaşların yüksek enflasyon karşısında eriyen maaşlarının az asgari ücret seviyesine çıkarılması konusunda iktidara çağrıda bulundu.

“Engelli maaşları asgari ücret <br> seviyesine çıkarılsın”


ELVAN KONUK

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, TBMM Genel Kurulunda engelli ve evde bakım maaşlarının yüksek enflasyon karşısında eridiğine dikkat çekti. Kocamaz, “Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a soruyorum. Engelli vatandaşlarımızın 4 bin 336 lira olan evde bakım maaşlarına yalnızca yüzde 17,55 oranında zam yapılarak maaşları 5 bin 98 liraya yükselmiştir. Her şeyin yüzde 100’ün üzerinde arttığı ülkemizde engelli vatandaşlarımızın evde bakım aylığına yapılan cüzi zam büyük tepkilere yol açmıştır” dedi.

Engelli maaşlarının en az asgari ücret seviyesine çıkarılması gerektiğini söyleyen Kocamaz, “Yüzde 40 ve yüzde 69 arasında engeli olan vatandaşlarımıza ödenen aylık bin 594 liradan bin 875 liraya, yüzde 70 ve üzeri engellilerin maaşları da 2 bin 392 liradan 2 bin 811 liraya çıkmıştır. Yapılan bu cüzi zamların engellilerin derdine çare olabileceğini düşünüyor musunuz? Yine evde bakım ve engelli maaşlarını en az asgari ücret seviyesine çıkarmayı aklınızdan geçiriyor musunuz?” şeklinde konuştu.


  “Engelli maaşları asgari ücret
 seviyesine çıkarılsın”