“Açık ve ilkeli ittifaka açığız” | Güney Gazetesi Mersin

“Açık ve ilkeli ittifaka açığız”

HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğlulları, “Bu seçimlerde ise bizler açık, şeffaf, ilkeli ve demokratik zeminde bir oluşum olmadığı sürece kendi durduğumuz yerde duracağız. Şayet bir ittifak olacaksa batıda biz açık, ilkeli ve demokratik bir zeminde olacağız” dedi. Hatimoğulları, Akdeniz Belediyesini yeniden kazanacaklarını, Toroslar Belediyesini almaya yakın olduklarını da söyledi.

“Açık ve ilkeli ittifaka açığız”


HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Mersin’de gerçekleştirilen halk buluşmasına katıldı. Kürtlerin ülkenin ve coğrafyanın asli unsurları olduğunu ifade eden Hatimoğulları,  “Bu iktidar herkese düşman. Bu iktidar sadece kendisini, kendisine oy vereni, ondan faydalananı seviyor. Oysa biz öyle bir Türkiye kuracağız ki, biz öyle bir Demokratik Cumhuriyet kuracağız ki; halktan, eşitlikten, adaletten yana bir cumhuriyeti hep beraber inşa edeceğiz. Kürtler bu ülkenin ve coğrafyanın asli unsurlarıdır. Kürtlerin statüsünün tanınması için, anadilinde eğitim hakları için, Kürtlerin eşit yurttaş olarak yaşayabilmesi için bizler mücadelemizi sonuna kadar devam ettireceğiz” dedi.

 

“KAYYIM İLE GASP EDİLEN BELEDİYELERİ HALKIN İRADESİYLE SÖKE SÖKE ALACAĞIZ”

 

2024’te yapılacak yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Hatimoğulları şunları söyledi: “Önümüzde yerel seçimler var. Yerel seçimlerde özellikle Mersin bizim için çok önemli. Mersin’de gözbebeğimiz olan Akdeniz Belediyesi Kürt halkı için, Arap halkı için, burada yaşayan bütün halklar için çok önemli. Bu dönemde sözümüz olsun ki kaybettiğimiz bütün belediyeleri tek tek alacağız. Kayyım atadıkları bütün belediyeleri tek tek alacağız. Akdeniz Belediyesini alacağız. Diğer belediyeleri mutlak ve mutlak alacağız. Toroslar Belediyesini almaya o kadar yakınız ki. Alacak mıyız değerli halkımız? Bu ceberut iktidar kayyım rejimi ile HEDEP’lilere demiş oldu ki sizlerin seçme seçilme hakkı yok. Kürde demiş oldu ki senin seçme seçilme hakkın yok. Seçim olduktan sonra, “ben seçilmişlerle ve halkın iradesiyle değil, atadığım vali ve kaymakamla bu belediyeleri yöneteceğim” dediler bize. Ancak bunu bile yapamadılar. Bunlar atama usulüyle, demokrasiyi kalbinden hançerleyen yöntemleriyle, kayyım atama sistemleriyle bu ülkeyi yöneteceklerini zannediyorlar ama yok öyle yağma. Asla onlara pabuç bırakmayacağız ve kayyım ile gasp edilen belediyelerimizi halkın iradesiyle söke söke alacağız.”

 

“ŞAYET BATIDA BİR İTTİFAK OLACAKSA AÇIK, İLKELİ VE DEMOKRATİK BİR ZEMİNDE OLACAĞIZ”

 

Belediye eş başkan adaylarını ön seçimle ve halkın iradesiyle belirleyeceklerini ifade eden Hatimoğulları, “Belediye eş başkan adaylarımızı siz belirleyeceksiniz, kadınlar belirleyecek, halk belirleyecek. Tabii batıda nasıl bir siyaset izleyeceğimiz, nasıl bir seçim stratejisi izleyeceğimiz merak konusu. Biz 2019 seçimlerinde kaybettirme üzerine bir strateji geliştirdik ve Türkiye’nin umudu olduk. En son cumhurbaşkanlığı seçiminde aday çıkarmadık ve Türkiye’ye bir kere daha umut olmanın kapılarını açtık. Bu seçimlerde ise bizler açık, şeffaf, ilkeli ve demokratik zeminde bir oluşum olmadığı sürece kendi durduğumuz yerde duracağız. Şayet bir ittifak olacaksa batıda biz açık, ilkeli ve demokratik bir zeminde olacağız. Halkımızın karşısına şu anda nasıl çıktıysak, aynı biçimde herkes de bu halkın karşısına çıkacak, ilkelerini bu halka tek tek açıklayacak. İşte bizim batı ile ilgili stratejimiz budur. Batı derken, burada biraz önce bahsettiğim gözbebeğimiz Akdeniz Belediyesini ayrı tutuyorum. Akdeniz Belediyesi burada bizler tarafından yönetilmiş bir belediyedir” ifadelerini kullandı.(Haber Merkezi)