Hakeme kramponlu saldırı | Güney Gazetesi Mersin

Hakeme kramponlu saldırı

Mersin Süper Amatör Ligde yakışıksız görüntüler yaşandı, yardımcı hakem gözünü hastanede açtı

Hakeme kramponlu saldırı


HASAN KÜÇÜK

Mersin Süper Amatör Lig A Grubunda Erdemli Limonspor ile Mut İdman Yurdu Belediyespor arasında oynanan maça futbola yakışmayan görüntüler damga vurdu. Kırmızı kartların havada uçtuğu karşılaşmanın uzatma dakikalarında Limonsporlu futbolcu Galip Gök’ün kramponla saldırdığı yan hakem hastanelik olurken maç yarıda kaldı.

Erdemli Limonspor ile Mut idman Yurdu Belediyespor Mersin Süper Amatör Lig A Grubu 10. Hafta karşılaşmasında Erdemli İlçe Stadı’nda karşı karşıya geldi. Maçın ilk yarısı golsüz sona ererken Mut İdman Yurdu 49. Dakikada Muhittin Can’ın golü ile 0-1 öne geçti.

55. Dakikada Erdemli Limonspor’dan Ali Şahin ve Limonspor’un masörü Sinan Bulut hakeme yönelik itiraz sonrası kırmızı kartla oyundan atılırken 62. Dakikada kırmızı kartla oyundan atılan Mut İdman Yurdu Teknik Direktörü Yıldıray Keser oldu. 88. Dakikada yine Mut İdman Yurdu oyuncusu Volkan Pıtır 2. sarıdan kırmızı kart görerek oyundan atıldı.

90+2’de ise Mut İdman Yurdu oyuncusu Emin Arı takımını 2-0 öne geçiren golü attı. Gol sevincinde aşırıya kaçan oyuncu 2. sarıdan kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Maç Mut İdman Yurdu’nun 0-2 galibiyetiyle devam ederken uzatma dakikalarında Erdemli Limonspor’un yedek oyuncusu Galip Gök yan hakeme kramponla saldırdı. Galip kırmızı kart görürken yan hakem hastanelik oldu. Orta hakem maçın kalan bölümünü oynatmadı ve maç yarıda kaldı.

 

 

 

ÖZDEMİR: OYUNCU İLE İLİŞİĞİMİZ KESİLDİ

Erdemli Limonspor Kulüp Başkanı Vehbi Özdemir, maçtan sonra hakeme yönelik saldırıyı kim yaparsa yapsın tasvip etmediklerini söyledi. Oyuncunun kulüpleri ile ilişinin kesildiğini ifade eden Özdemir şunları söyledi: “Hakemler ne kadar hata yaparsa yapsın onlara saldırmak asla kabul edeceğimiz bir davranış olamaz. Hakeme yapılan saldırı maçın sonunda kulübeden soyunma odasına giden bir futbolcunun kırmızı görmesinden sonra vuku bulmuş ve futbolcu hakeme kramponla vurmuş diğer futbolcularım ve teknik heyet hakemleri koruyarak saldıran futbolcuyu durdurmuşlardır. Hakemlere saldıran futbolcuya taraftar, futbolcular, yönetim ve teknik heyet uymadığı gibi herkes birden hakemi korumuştur. Bunu yapan kişiyi aramızda tutmayız. Bunu yapan kim olursa olsun cezasını çekmeli. Bir kişinin hakeme saldırmasını kulübümüzün değerli tüm futbolcuları ve yönetimine mal etmek doğru olmaz. Galip gelen Mut İdman Yurdu Belediyespor’u tebrik ederiz.”