“0damızla kopan bağları tekrar kuracağız” | Güney Gazetesi Mersin

“0damızla kopan bağları tekrar kuracağız”

Ziraat Mühendisi Serdar Vetem, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Mersin Şubesi’ne adaylığını açıkladı. 10 Aralık günü yapılacak oda seçimlerinden meslektaşlarının desteğini bekleyen Vetem, “Fark yaratan bir ekiple yola çıktık. Amacımız meslektaşlarımız ile odamız arasında kopan bağları tekrar kurmak, meslektaşlarımızın haklarını en doğru şekilde temsil etmek, odamızla üyelerimiz arasında tekrar güçlü ilişkiler geliştirmek” dedi.

“0damızla kopan bağları tekrar kuracağız”


ELVAN KONUK

Ziraat Mühendisi Serdar Vetem, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Mersin Şubesi'nin 10 Aralık Pazar günü yapılacak 49. Dönem Yönetim Kurulu seçimlerinde ekibiyle birlikte aday olduklarını söyledi. Fark yaratacak bir yönetim kurulu ile değişim için oda üyelerinin desteğini isteyen Vetem, “Asuman Ateş, Reha Akyol, Mehmet Emin Aktay, Mehmet Ünver, Bahar Tufan ve Aliekber Güneş ile adayız” dedi.

 

“FARK YARATAN BİR EKİPLE YOLA ÇIKTIK”

 

Ziraat mühendislerini temsil etmek için yola çıktıklarını söyleyen Vetem, “Amacımız meslektaşlarımız ile Odamız arasında kopan bağları tekrar kurmak, meslektaşlarımızın haklarını en doğru şekilde temsil etmek, odamızla üyelerimiz arasını tekrar güçlü ilişkiler geliştirmek istiyoruz. Bu doğrultuda meslektaşlarımızla yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde sorunları tespit ettik. Tespitlerimize göre yapacaklarımızı aşağıda kısaca bahsetmek isteriz” ifadelerini kullandı.

 

EĞİTİMİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

 

Seçilmeleri halinde yapacaklarından söz eden Vetem, eğitimin önemine de dikkat çekti. Vetem, şu şekilde konuştu:

“Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Komitesi oluşturacağız. Cumhuriyetimizin 101. Yılına özel ZMO Mersin Cumhuriyet Balosu düzenleyeceğiz. Klasikleşmiş Başak Balo’muz bizimle birlikte geri dönüyor.

Mesleki Başarı, Değerler ve Onur Komitesi oluşturacağız. Meslektaşlarımızı onurlandırmak ve teşvik etmek amacıyla "Meslek Hizmet Ödül töreni düzenleyeceğiz.

Genç Ziraat Mühendisleri ve Burslardan Sorumlu Komite Oluşturacağız. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesinde okuyan Mersinli ihtiyaç sahibi öğrencilerimize Milli Eğitim Vakfı aracılığı ile burs tahsis edeceğiz.

Mesleki eğitim, performans geliştirme ve çevre komitesi oluşturacağız. Konuşmacı ve Eğitici Bankası oluşturacağız. Böylece meslektaşlarımıza, mesleki, kişisel ve farklı ilgi alanlarına yönelik eğitim almalarını sağlayacağız.

Yazılı sosyal ve görsel medya iletişim komitesi oluşturacağız. E-Bülten ve E-dergi olarak odamıza ait yayım çalışmalarımıza devam edeceğiz. Böylece çalışmalarımız her üyemize kolaylıkla ulaşmış olacak.

Üyelerle iletişimi güçlendirme ve idari ilişkiler komitesi oluşturacağız. Odamızın üyelerinin iletişim bilgilerini içeren oda üye fihristi oluşturacağız. Bu çalışmamızı tüm üyelerimizin kullanımıma sunacağız.

50 kişilik sabit ve mesleğimizin her kesimini temsil eden Danışma Kurulu oluşturacağız. Danışma kurulumuz yılda 4 kez toplanacak. Dönemimizde oluşturacağımız bu yapı ile hedefimiz ilerleyen yıllarda oda meclisi oluşturmaktır. Ziraat Mühendisleri Enformasyon Platformu’nu (ZMEP) oluşturacağız. Oluşturulan bu mail grubu sadece üyelerimize açık olup, moderatör kontrolünde olacaktır. Böylece üyelerimizin mesleki olduğu kadar kişisel gelişimine de katkılar sunacağız.

Sponsorlar ve Teşvik Edici Çalışmalar Komitesi oluşturacağız. Meslektaşlarımıza yönelik (Eğitim-Sağlık-Sosyal kuruluşlarla) indirim anlaşmalar sağlayacağız. Dönemimiz boyunca bu anlaşma sayılarını arttırıp kalıcı hale getireceğiz.”