ÇBK hazır, Mersin hazır | Güney Gazetesi Mersin

ÇBK hazır, Mersin hazır

Turuncu Lacivertliler Avrupa sınavında çarşamba günü Macar Serco Uni Gyor karşısında galibiyet arayacak

ÇBK hazır, Mersin hazır


HASAN KÜÇÜK

 

Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden ve ülkemizi Avrupa’da temsil eden Mersin Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK)  Euroleague Women B Grubu 6. Hafta karşılaşmasında çarşamba günü Macaristan ekibi Serco Uni Gyor ekibini konuk edecek. Servet Tazegül Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma saat 19.30’da başlayacak. Avrupa’da oynadığı 5 maçtan 4’ünü kazanarak 9 puan ile ZVVZ USK Praha ile zirveyi paylaşan Turuncu Lacivertli temsilcimiz 5 maçta 1 galibiyeti bulunan ve 6 puanla 7. sıradaki Macaristan ekibini yenerek zirvedeki yerini korumak istiyor. Mersin temsilcisinin bu önemli maçı kazanabilmesi için seyirci desteğine ihtiyacı var. Yenişehir ve Büyükşehir Belediyeleri tarafından saat 18.00’de Sayarak ve Forum AVM ile Mersin Üniversitesi Öğrenci Yurdu önünden ücretsiz servisler kaldırılacak. Yine toplu olarak maça gelmek isteyenler için ücretsiz servis tahsis edilecek. Girişlerin ücretsiz olduğu maça gelenlere kura ile çeşitli hediyeler verilecek.

 

“YA GALİBİYET YA GALİBİYET”

ÇBK Genel Menajeri Ender Ünlü, Macaristan ekibinin grubun iyi takımlarından biri olduğunu ifade ederek “Bizim için önemli bir maç, çünkü ikinci yarı deplasmana gideceğiz. Bu nedenle bu maçı mutlaka kazanmalıyız. Takımımız iyi bir ivme yakaladı. Bu ivmeyi düşürmeden daha yukarı çıkarmamız lazım” dedi.

 

“TRİBÜNLERİ DOLDURALIM, COŞALIM, COŞTURALIM”

Maçta seyirci desteğine ihtiyaçları bulunduğunu anlatan Ünlü şunları söyledi: “Seyircilerimiz bizi yalnız bırakıyor. Onları anlıyoruz geçiş dönemi, kış geliyor ama biz daha rahat gelsin diye servis ayarlıyoruz. Daha çok servis ayarlamak ve insanlar rahat maça gelsinler diye maç saatini 19.30’a aldık. Talep eden herkese servis gönderiyoruz. Öğrenci getirmek isteyen okullara servis gönderiyoruz. Sayapark, Forum AVM ve MEÜ yurdu önünden ring servislerimiz olacak.  Maça gelen seyircilerimize çeşitli hediyelerimiz olacak. Seyircimizi görmek istiyoruz çünkü maçlarımız canlı yayınlandığı için Avrupa’da takip ediliyor. ÇBK’nın ve Mersin’in kadın basketboluna ne kadar önem verdiğinin ne kadar güçlü ve iddialı olduğunun görünmesi açısından tribünlerin turuncu-lacivertli renklerle dolması gerekiyor. Her şeyimizle hazırız. Seyircilerimize coşkulu bir galibiyet sevinci yaşatmak için her şeyi yaptık. Onlardan hem eğlenmelerini hem bizi desteklemelerini hem de bunu Avrupa’ya göstermelerini istiyoruz.”