CHP’li Tarsus Belediye Başkanı<br>Bozdoğan aday adaylığını açıkladı | Güney Gazetesi Mersin

CHP’li Tarsus Belediye Başkanı
Bozdoğan aday adaylığını açıkladı

CHP’li Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, 2024’te yapılacak yerel seçimlerde bir kez daha aday olmak istediğini görkemli bir basın açıklamasıyla ilan etti.

CHP’li Tarsus Belediye Başkanı<br>Bozdoğan aday adaylığını açıkladı


2024 yılına ve Cumhuriyet’in 2. Yüzyılına girerken, “Büyük Tarsus” hareketini başlattıklarını belirten Başkan Bozdoğan, hareketin amacını, "Tarsus’u diğerlerinden ayıracak, Tarsus halkının bağımsız bir şekilde karar almasını sağlayacak sivil bir hareket olacak. Sporda, sanatta, bilimde ve sanayide Avrupa’nın en önemli kentlerinden birisi olma yolunda rüştünü ispatlamak için yola çıkanların hareketi olacak" şeklinde ifade etti.

“KİMSE TARSUS’UN ÖNÜNÜ KAPATAMAZ”

 

Başkan Bozdoğan, “Bizler, şehri yönetirken 5 yıl önce devraldığımız koltuğun yetkileriyle değil, 33 yıllık insan ilişkilerimizin sağladığı güvenle hareket ediyoruz. Bu şehrin dağlarını bilmeyenlerin, ovalarını bilmeyenlerin, toprağında ne yetişir, ne hasat edilir bilmeyenlerin bu şehri yönetmeye talip olmasını, Tarsus sevgisinin samimi duygularla tasvir edilmeyişinden kaynaklı olduğunu düşünürüm. Çünkü sevgili dostlarım, Tarsus sevgisi, riske edilemez. Tarsus ateşe atılamaz. Tarsus üzerinde oyun oynanamaz. Tarsus ekonomisi, sanayisi, lojistiği ve nüfusuyla büyüyorken; hiç kimse Tarsus’un önünü kapatama” dedi.

“GÜÇBİRLİĞİ DÖNEMİNİ BAŞLATIYORUZ”

 

Bu sosyal hareketin, Tarsus'un geçmişten gelen zorlukları aşmasına, büyümesine ve gelişmesine katkı sağlayacağına inanan Başkan Bozdoğan, "Tarsus'un birlikte büyüdüğü, güç birliği yaptığı bir dönemi başlatıyoruz. Tarsus sevgisi, samimi bir şekilde tasvir edilmelidir. Tarsus'un ekonomisi, sanayisi, lojistiği ve nüfusuyla büyüdüğü bir dönemde hiç kimse Tarsus’un önünü kapatamaz” dedi.

Göreve geldiği günden bu yana tüm olumsuz koşulların aşıldığını belirten Başkan Bozdoğan, “2024 yılına ve Cumhuriyet’imizin 2. Yüzyılına girerken, 2019 yılından beri görev aldığımız Tarsus Belediye Başkanlığı görev süremizin de sonuna doğru gelmiş bulunuyoruz. Henüz 2020 yılında, tüm Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 ve pandemi sürecinin, belediyelerimiz üzerinde ne denli yıkıcı etkiye sahip olduğu aşikardır.  Merkezi hükümet tarafından açıklanan tasarruf tedbirleri ile bağlı olarak İller Bankası’ndan gönderilen ödeneklerdeki azami düşüşler, hizmet aşkıyla yola çıktığımız Tarsus Belediye Başkanlığı sürecimize büyük bir set çekmiştir. Kentlerin yönetiminde büyük öneme sahip olan bu ödeneklerin periyodik bir düşüş göstermesi, ekonomik planlamalarımız gibi yatırımlarımızın akıbetinin de büyük bir bilinmeze doğru sürüklenmesine sebep olmuştur. Kuşkusuz ki bu durum ülkemizdeki 1300 küsur belediyeyi etkilemiş, pandemi koşullarında hizmet verme gayretlerimiz, her olumsuz koşula rağmen aşılarak, halkımız hak ettiği hizmetlerle buluşturulmuştur.” İfadelerini kulandı.

“TÜM BORÇLARI TEMİZLEYEN VE EKONOMİK YAPISI SAPASAĞLAM BİR BELEDİYENİZ VAR”

 

25 yıl aradan sonra Tarsus’u kazandıklarını ve tüm ekonomik kriz ve eski yönetim borçlarına rağmen ekonomik yapısı sağlam bir belediye olduklarını belirten Başkan Bozdoğan, “Aynı durum, 50 bin insanımızı yitirdiğimiz 6 Şubat Kahramanmaraş Depremlerinden sonra da boy göstermiş ve yaklaşık 9 aydır süren, tüm yerel yönetimlerin yaşaması için ihtiyaç duyulan ödeneklerin 3’te 2 oranında düşüşlerle kentlere maddi aktarımlar yapılmıştır. Tüm bu salgın, doğal afet, ekonomik kriz gibi zorlu süreçlerin dışında, 1 Nisan 2019 sabahı, kağıt üzerinde 100 milyon Lira yazan, bugünkü değerine oranla 1 Milyar Lira’ya ulaşan bir borçla teslim aldığımız Tarsus Belediyesi, malumunuz ki; zaten bir ekonomik buhranın içerisindeydi. Yapılan ve yapılması planlanan hizmetlerimize -100 Milyon Lira’yla başlamış olmamız, ardından gelen pandemi ve sonradan gün yüzüne çıkan ekonomik krizlerle işimizi daha da zorlaştırmış olsa da eksi yönetimden kalan tüm borçları temizleyen ve ekonomik yapısı sapasağlam bir belediye yaratmamızı engelleyemedi” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)