Anamur zirveyi sevdi | Güney Gazetesi Mersin

Anamur zirveyi sevdi

Takipçileri puan kaybetti, puan farkı 2’ye çıktı

Anamur zirveyi sevdi


HASAN KÜÇÜK

 

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 7. grupta geçen hafta Sarayönü Belediyespor’u 3-2 mağlup ederek liderlik koltuğuna oturan Anamur Belediyespor bu hafta da Mersin Camspor’u 2-1 yenerek zirvedeki yerini sağlamlaştırdı.

BAL 7. Grup 7. Hafta karşılaşmasında Mersin’in iki takımı Anamur Belediyespor ile Mersin Camspor Çopurlu Stadı’nda karşı karşıya geldi. Maça hızlı başlayan Anamur Belediyespor 20. dakikada Sebahattin Genç’in golü ile 0-1 öne geçerken Mersin Camspor 36. dakikada Görkem ile beraberliği yakaladı. İlk yarı karşılıklı gollerde 1-1 sona ererken Anamur Belediyespor 54. Dakikada Orhan Yüksel’in golü ile 1-2 öne geçti. Karşılaşma Anamur Belediyespor’un 1-2 üstünlüğü ile sona erdi. 7 maçta 5 galibiyet 2 beraberliği bulunan Anamur,  17 puanla liderliğini sürdürdü. İmamoğlu Belediyespor’u 1-0 mağlup ederek 2. sıraya yükselen Niğde Belediyespor’un puanı 15. Hiç galibiyeti bulunmayan Mersin Camspor 1 puanla son sırada.

 

HOMURLU ÇIKIŞTA

Homurlu 1951 Spor ise Teknik Direktör Kahraman Karataş yönetiminde çıktığı ikinci maçtan da galip geldi. Bu hafta  deplasmanda Adana 5 Ocak FK ile karşılaşan Balkan Kurtları Osman Göçmüş’ün 2, Ramazan Zengin’in tek golü ile rakibini 3-1 mağlup etti. Adana’nın tek golü Ahmet Can Genç’ten geldi. Puanını 11’e çıkaran Homurlu 7. sıraya yükseldi.   

 

ERDEMLİ’DE HAYAL KIRIKLIĞI   

Sezona iyi bir başlangıç yaparak 4'te 4 yapan ancak 4-0'lık Anamur Belediyespor yenilgisinin ardından Ömeranlıspor ile 0-0 berabere kalan ve son olarak ise evinde Akşehirspor’a 2-0 mağlup olan Erdemli Belediyespor’da ise kötü gidişin ardından Teknik Direktör İlhan Özbay görevi bıraktı.

1,5 sezondur beraber olduğu, şampiyonluk  yaşadığı Erdemli Belediyespor’dan karşılıkla anlaşarak ayrıldığını açıklayan Özbay “Süreçte kendisine destek olan Erdemli Belediyespor Kulüp Başkanı Tamer Korkmaz ile yöneticilere ve yardımcı hocalara teşekkür etti. Şampiyonluk parolası ile sezona başlayan Erdemli Belediyespor 7 maçta 4 galibiyet 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik alarak 13 puan topladı. Erdemli ekibi bu haftaki Akşehirspor mağlubiyetinin ardından 5. sıraya geriledi.