Yıkılmadık ayaktayız | Güney Gazetesi Mersin

Yıkılmadık ayaktayız

Mersin İdman Yurdu Teknik Patronu Kızıltan, puan kayıpları için “Hedefimizden sapmadık” dedi

 Yıkılmadık ayaktayız


HASAN KÜÇÜK

 

Geçen haftaki Karacabey Belediyespor mağlubiyetinin ardından bu hafta da evinde Ankaraspor ile 1-1 berabere kalan TFF 2. Lig Beyaz Grup ekibi Mersin İdman Yurdu’nda büyük üzüntü yaşanıyor.

Yeni Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Özcan Kızıltan, Güney’e yaptığı açıklamada Ankaraspor karşısında çok ağır bir zeminde mücadele ettiklerini hatırlatarak “Maçın başından sonuna kadar inanılmak bir mücadele verdik. Maçın başında öne geçtik. İkinci, üçüncü golleri bulabilecek pozisyonlar yakaladık. Fakat havanın, zeminin azizliğine uğradık ve ilk yarının son dakikasında kalemizde gol gördük. Ama buna rağmen ikinci yarı yaptığımız değişikliklerle ağır sahaya rağmen yine oyunu nerede ise tek kale oynadık. Yine net bir golümüz verilmedi. Bir tane direkten dönen topumuz var. Karşı karşıya kalıp atamadığımız pozisyonlar var. Ne yazık ki çok iyi oynamamıza, çok iyi mücadele etmemize rağmen isteğimiz sonucu alamadık” diye konuştu.

Sezon başından beri özellikle son iki haftada zor zemin koşullarına rağmen iyi mücadele veren oyuncularına teşekkür eden Kızıltan şunları söyledi: “Ankaraspor grubun şampiyon adamlarından biri. Bizden fazla bütçelerle takım oluşturdular. Buna rağmen sahada oyun anlamında üstün olan taraf biz idik.   Biz doğru yoldayız. İyi yoldayız. Oyuncularımızla birlikte güzel bir sinerji yakaladık. Bu sinerji ile giderken oluşan puan kayıpları bizi hedefimizden saptırmayacak.”

 

 

“BAŞKA KAFADA MAÇ YÖNETİYORLAR”

 

Kızıltan, rakip kaleciye faul yapıldığı gerekçesiyle verilmeyen golle ilgili değerlendirmesinde ise şunları söyledi: “Fatih Cerlek verilen pasta kaleciyi görmüyor. Topu takip ederken kaleci çıkıp ona çarpıyor. Düşen topu ile bizim oyuncularımız gol atıyor. Ancak gol verilmiyor. Kaleciye yapılmış bir engelleme yok. Faul yok. Buna rağmen gol iptal ediliyor. 2 haftadır hakemlerden sıkıntı yaşıyoruz. İlgili yerlere derdimizi anlatsak ta düzelecek gibi görünmüyor. Bunlar başka bir kafada maç yönetiyor. Hakemlerin tutumunu, davranışını ne yapmaya çalıştıklarını anlayamıyorum.”