ÇBK zirve yolunda | Güney Gazetesi Mersin

ÇBK zirve yolunda

Turuncu Lacivertli temsilcimiz Euro Lig 7. Haftasında çarşamba günü Prag’da liderlik savaşı verecek

ÇBK zirve yolunda


HASAN KÜÇÜK

Ülkemizi Avrupa’da temsil eden Mersin Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK)  Euroleague Women B Grubu 7. Haftasında geçen yıl Final Four’da elediği Çekya ekibi ZVVZ USK Praha ile karşı karşıya gelecek. Bu sezon oynadığı 6 maçtan 5’ini kazanarak 11 puanla averajla ikinci sırada yer alan Mersin temsilcisi, eşit puana sahip birinci sıradaki rakibini yendiği takdirde zirvede tek başına kalacak. Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde bu haftayı bay geçiren Turuncu Lacivertli ekibimiz Prag maçı hazırlıklarını tamamladı. Temsilcimiz Avrupa maçı için salı günü hava yolu ile Prag’a gidecek. ÇBK, Prag’da yapacağı son antrenmanın ardından maç saatini bekleyecek.

 

ORAK: KAZANIRSAK LİDERİZ

ÇBK Başantrenörü Olcay Orak, Güney’e yaptığı açıklamada rakiplerinin Euro Lig’in iyi takımlarından biri olan rakiplerinin grup lideri olduğunu söyledi. Prag’da zor bir deplasman maçının kendilerini beklediğini ifade eden Orak, “Maça iyi hazırlandık. Çok güzel bir maç olacağına inanıyorum. Kazanarak döndüğümüz takdirde play-off grubu için çok ciddi bir avantaj elde edeceğiz. Hem ciddi bir deplasman galibiyeti hem de sıralama açısından önemli bir galibiyet olacak. Rakibimizi tanıyoruz. Takımımız geçen yıl Final Four’da karşılaşmış ve rakibini geçerek Fenerbahçe ile final oynamıştı. Çekya ekibi Final Four’un gedikli ekiplerinden bir tanesi” dedi.

 

“İYİ ÇALIŞTIK”

Takımlarının bu haftayı bay geçirmesi nedeniyle geçen haftaki yoğun temponun ardından oyuncularının dinlendiğini anlatan Orak şunları söyledi: “Bu maç için iyi çalıştık. Çarşamba günü saat 21.00’de oynayacağımız maç için bugün Çekya’ya gideceğiz.”