Tarsus sonbahar | Güney Gazetesi Mersin

Tarsus sonbahar

TİY Teknik Direktörü Murat Gündeş: 100 yıllık çınar yaprak döktü, kuruyor

Tarsus sonbahar


HASAN KÜÇÜK

 

TFF 3. Lig 1. Grupta kötü gidişata bir türlü son veremeyerek 6 puanla ligin dibine demir atan Tarsus İdman Yurdu Kulüp Başkanı Cem Kavalcı yönetim kurulu üyeleri ve Teknik Direktör Murat Gündeş ile birlikte kulübün içinde bulunduğu durumla ilgili basın toplantısı düzenledi.  

Teknik Direktör Murat Gündeş, ciddi boyutta maddi problem yaşadıklarına dikkat çekerek, “İş adamlarına, belediye başkanlarına, siyasi parti temsilcileri ve Tarsuslulara sesleniyorum; ne olur yanımızda olun. Takımın küme düşmemesi için ne gerekiyorsa yapalım. Sadece bizim taşın altına elimizi koymamızla bu takım kümede kalmaz. Takımın kümede kalması için herkes taşın altına elini sokmalı. Biz nefesimiz yettiği kadar TİY’in yanında yer alacağız. Geçmişte bu takıma destek verenler şu anda kötü gitmesinden memnunmuş gibi gözüküyor. Geçmişte destek verenler şimdi neden destek vermiyor. Herkes gelip geçici TİY kalıcıdır. Küme düşürmeyeceğini garanti edecek bir teknik direktör varsa ben bu koltuğunu bırakmaya hazırım. Bu takım düşerse bir daha çıkamaz. Sahipsiz şekilde yolumuza devam ediyoruz. Umudumuz hâlâ devam ettiği için ben buradayım” dedi.

 

 

KAVALCI: BU TAKIMI KÜME DÜŞÜRMEYECEĞİZ

TİY Kulüp Başkanı Cem Kavalcı zor günler geçirdiklerini ifade ederek Türk futbolunun iddiaya teslim olduğunu öne sürdü. Hakları olan yerde olmadıklarını anlatan Kavalcı, “Bu takımı küme düşürmeyeceğiz. Milletvekilleri her platformda var ama futbolda yok. Aday adaylarını bilboardlarda görüyoruz. TİY’e destek de göremiyoruz. Her platformda sahipsiz kentin sahipsiz takımı diye bizi ezmeye çalışıyorlar. TİY küme düşerse bu Tarsus’taki bütün siyasilerin bürokratların ayıbıdır. İnşallah sezon sonunda ligi iyi bir yerde bitiririz” diye konuştu.

 

BORCA SÜRÜKLEYENLERİ İCRAYA VERDİM

Takımın geçmişten 25 milyon lira borcu bulunduğunu kendi dönemlerinde borç yapmadıklarını belirten Kavalcı şunları söyledi: “Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan her ay maaşını veriyor. Bundan başka yardım eden yok. Borçları temizleyecek biri varsa ceketimizi alıp gideriz. Sağlığımız bozuldu. Tarsus’ta üst düzeyde bürokratlar sanki TİY’e yardım edilmesin diye uğraşıyor. Çukurova Havaalanını yapan Süleyman Kozuva Adana Demirspor’a yardım ediyor. Bize söz verdi şimdi telefonlara bakmıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ile görüşemiyoruz. Kulübü borca sürükleyenleri dün itibari ile icraya verdim.  100 yıllık kulübü yaşatmak için her türlü mücadeleyi yapacağız.

 

DURAK: 100 YILLIK KUBÜLÜ YALNIZ BIRAKMAYIN

Takım kaptanı Şehmuz Duras ise “Bizler her sahaya çıktığımızda o formanın ağırlığını biliyoruz. Sahada zor şartlarda mücadele ediyoruz. Önümüz kesiliyor. Lütfen yardım edin. 100 yıllık kulübü bu şekilde bırakmayın” dedi.