Göz göre göre kümeye | Güney Gazetesi Mersin

Göz göre göre kümeye

9 maçta sıfır çeken Tarsus Voleybol yokuş aşağı gidiyor

Göz göre göre kümeye


HASAN KÜÇÜK

KFC Kadınlar Voleybol Birinci Ligi B Grubunda mücadele eden Tarsus Belediyesi Kadın Voleybol Takımı bu sezon hiç galibiyet alamayarak taraftarlarına hayal kırıklığına uğrattı. Tarsuslu sultanlar hafta sonu oynanacak 10. Hafta karşılaşmasında şampiyonluk mücadelesi veren Merinos’u ağırlayacak.

Turkuaz Beyazlı ekip ile Merinosspor arasındaki maç 3 Aralık 2023 Pazar günü saat 13.00’te Mersinli Ahmet Spor Salonunda oynanacak.

Tarsus Belediyespor geride kalan 9 haftada galibiyeti bulunmuyor ve klasmanda son sırada yer alıyor.

Merinosspor ise 7 galibiyet ve 21 puanla 3. sırada bulunuyor.

 

“OYUNCULAR BAŞKA TAKIMA GİTTİ”

Geçen yılda takımı çalıştıran ancak geçtiğimiz ay görevinden ayrılan Tarsus Belediyespor’un antrenörü Turgut Okan, takımın içinde bulunduğu durumu anlattı. Sezon başında belediye başkanının talebi doğrultusunda şampiyonluk hedefi ile bir kadro kurduklarını ifade eden Okan, “9 tane oyuncu getirdik. 2 tanede yabancı oyuncu alacaktık. Oyuncular geldi antrenmanlara başladık ancak kontratlarında ödenmesi gereken paralar ödenemeyince bu oyunculardan 7 tanesi başka takımlara transfer oldu. Bayağı bir sıkıntı çektik. Bunun üzerine tekrar Başkan Bey aradı sorunu çözdüm yeniden şampiyon adayı takım kuralım dedi. Bunun üzerine 3-4 oyuncu aldık. Tam kadro kuramadık. Liberomuz ve 4 numaramız yoktu. İyi pasör çaprazı alamamıştık. Sadece orta oyuncular almıştık. 3 maçta eksik kadro maça çıkmak zorunda kalınca 3 maçı kaybettik. 2 tane oyuncu alırsak ligde kalırız 2 yabancı alırsak play-off’u zorlarız dedik. Ama ne oyuncu alabildik ne paraları ödeyebildik” dedi.

 

“PARALARIMIZI ALAMADIK”

Paralar ödenemeyince oyuncular arasında huzursuzluk çıktığını anlatan Okan şunları söyledi:

“Alacaklarımızı alamadık. Deplasman maçına gittik. Kalmak için şefkat ve çocuk bakım evinin ayarlamışlar. Oyuncuların kalma şansı yok. Otellerde kaldık. Yemek, otel ve aracın geri dönüşteki mazot paralarını kendim ödedim. O paraları alamadık. Geçen seneden alacakları olan oyuncular icraya verdiler. Çok yıprandık. Ben bırakmak zorunda kaldım. Yardımcı hocam vardı onlarla devam ediyorlar. Takım küme düşmeye doğru gidiyor. İyi 2 oyuncu alırlarsa belki kurtarabilirler.”