ÇBK lige döndü | Güney Gazetesi Mersin

ÇBK lige döndü

Avrupa’da yara alan Turuncu Lacivertliler, KBSL’de bugün OGM Ormanspor’u konuk edecek

ÇBK lige döndü


HASAN KÜÇÜK

 

Euroleague Women B Grubu 7. Haftasında Çekya ekibi ZVVZ USK Praha’ya 4 sayı farkla yenilerek Avrupa’da 7 maçta ikinci mağlubiyetini alan Mersin Çukurova Basketbol Kulübü’nde (ÇBK) büyük üzüntü yaşanıyor. Liderlik fırsatını elinden kaçıran Turuncu Lacivertliler 12 puanla Avrupa’da ikinci sıradaki yerini korudu. Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde ise 5 haftadır kaybetmeyen 18 puana sahip Mersin temsilcisi 13. Hafta karşılaşmasında bugün 20 puanla ikinci sıradaki OGM Ormanspor’u konuk edecek. Servet Tazegül Spor Salonu’nda saat 16.00’da başlayacak karşılaşma Youtube/TBF TV’den canlı yayınlanacak.

 

12 GÜNDE 4 MAÇ

Kırmızı Lacivertliler OGM Ormanspor maçının ardından 6 Aralık’ta Eurolig’de Avenida, 9 Aralık’ta KBSL’de Emlak Konut ve 13 Aralık’ta Avrupa’da Basket Landes ile karşı karşıya gelecek.

 

“DÜZELTMELERİ YAPIP ÖNÜMÜZE BAKACAĞIZ”

ÇBK Başantrenörü Olcay Orak Güney’e yaptığı açıklamada Prag maçına çok iyi hazırlandıklarını söyledi. İyi başladıkları maçın ilk yarısını önde bitirdiklerini ifade eden Orak, “3. periyodda çok fazla sayı yedik. 4. periyotta topladık ama öne geçemedik. Bizim için zor bir deplasmandı. Prag iyi bir rakipti. Grup lideri. Açıkçası oynanan basketboldan memnunum. Gerekli düzeltmeleri yapıp önümüze bakacağız. Daha çok fazla maçımız var” dedi.

 

“ORMANSPOR’UN GÜCÜNÜ BİLİYORUZ”

Cumartesi günü KBSL’de OGM Ormanspor ile karşılaşacaklarını hatırlatan Orak şunları söyledi: “Ormanspor lig ikincisi iyi bir takım. Prag maçındaki mantalite ile oynamak istiyoruz. Rakibimizin gücünün farkındayız. Bizde iyi bir takımız. Haftayı evimizde galip gelerek bitirmek istiyoruz.”