Ankette 4 isim öne çıktı | Güney Gazetesi Mersin

Ankette 4 isim öne çıktı

Mersin CHP Değişim Hareketi 22-29 Kasım tarihlerinde CHP’ye oy veren bin 58 kişiyle anket yaptı. Ankete katılanların yüzde 57’si Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’den memnun olduğunu söyledi. CHP’nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak kimi görmek istersiniz sorusuna katılımcıların büyük kısmı sırasıyla Vahap Seçer, Serdal Kuyucuoğlu, Fikri Sağlar, Ali Mahir Başarır yanıtını verdi.

Ankette 4 isim öne çıktı


 

ELVAN KONUK


Prof. Dr. Erkan Aktaş, Mersin CHP Değişim Hareketi olarak yaptıkları anketin sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.  Aktaş, Bu çalışma 22-29 Kasım 2023 tarihlerinde Mersin’de CHP’ye oy veren 1058 kişi ile yapılmıştır. Örneklem sayısı ile birlikte bu çalışmada yüzde 3 hata payı bulunmaktadır. Bu çalışma verileri Google drive kullanılarak kişilerin gmail hesaplarından birer anket girerek yapılmıştır. Bu veriler Mersin ilindeki 13 ilçeden alınmıştır. Bu çalışmada, CHP Değişim Hareketine katkı verenlerin çok önemli payı olmuştur. Ankete katılanların yüzde 37’si kadın ve yüzde 63 ise erkektir. Ankete katılan yaşına bakıldığında, her yaş grubunda katılım bulunmaktadır. Ankete doğal olarak, en çok 31-50 yaş grubu katılım göstermiştir” dedi.

 

ANKETE KATILANLARIN BİR KISMI SEÇERİ YENİDEN ADAY OLARAK GÖRMEK İSTİYOR

 

Ankete katılanların yüzde 63’ünün ön seçim istediğini belirten Aktaş, “Ankete katılan CHP’lilerin yüzde 57’si Mersin Büyükşehir Belediyesi hizmetlerinden genel olarak memnun oluğunu, yüzde 34’ü ise başarısız ve yüzde 9’u ise kararsız olarak görmektedir. Mersin Büyükşehir Belediyesinin CHP’lilerin çoğunluğunun memnun olduğunu ama üçte birinin ise memnun olmadığı görülmektedir.  Anket yapılan kişilerin CHP’de Mersin Büyükşehir adayı olarak sırasıyla; Vahap Seçer, Serdar Kuyucuoğlu, Fikri Sağlar, Ali Mahir Başarır, Abdullah Özyiğit, Alptekin Eser, Neşet Tarhan ve Aytuğ Atıcı’nın ismini yazmışlardır” ifadelerini kullandı.

Anket yapılan kişilerin Mersin İlçe belediyeleri için görmek istediği adaylar ise şu isimlerden oluştu:

Yenişehir: Abdullah Özyiğit, Burhan Tekiner, İhsan Kamalak, Ahmet Arıcan, İbrahim Genç, Göher Şahin ve Ünal Özdemir

Tarsus: Ali İlk, Haluk Bozdoğan, Ozan Varal, Ali Boltaç, Ünzile Kuru ve Vedat Günyar

Mezitli: Neşet Tarhan, Ahmet Serkan Tuncer

Akdeniz: Necdet Tamamoğulları, Aytuğ Atıcı, İbrahim Sani Gökmen

Toroslar: Cengiz Gökçel, A. Galip Özkan, Hasan Önal Özalp

Silifke: Mustafa Turgut, Çağatay Akyürek ve Ayşe Doğan

Erdemli: Hakan Demirel, Mehmet Mavi, Mustafa Kılbaş

Mut: Gülsüm Kevser, Ali Kaya, Selahattin Arslan

Gülnar: Bayram Ali Dede, Mehmet Kale, Barış Gürdağı

Bozyazı: Baykal Arıdeniz

Anamur: Durmuş Deniz, Ali İlhan Ayhan