“Halk için doğru olanı kimse engelleyemez!” | Güney Gazetesi Mersin

 “Halk için doğru olanı kimse engelleyemez!”

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Tarsus’un kararını Tarsus halkı verir. Ben Tarsus halkına her zaman güvendim. Her koşulda yarışmaya varız. Halk için doğru olanı kimse engelleyemez, Tarsus ateşe atılacak bir kent değil. Tarsus’a kimse hata yapamaz. Çünkü bu kadar gelişmeye aday bir kentin önünü hepimiz el birliğiyle ortak olarak açmamız gerekiyor. Bu kentin rantı üç beş kişiye dağıtılmaz” dedi.

 “Halk için doğru olanı kimse engelleyemez!”


CHP’li Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, gazeteciler Okan Çalışkan ve Mustafa Erdoğan’ın sosyal medyadan yaptığı yayına konuk oldu.

Bozdoğan “Müellim değil muallim olacağım dedim. Önemli olan bazı şeyleri öğretmem gerekiyordu. Nefsi için değil, nesli için nefes alması gerekir. Eğer nefis için nefes alırsan kaybedersin. Ama nesli için nefes alırsan bu memleketin kadınını düşünürsün, çocuğunu, gençlerini düşünürsün. Gelecek nesle yatırım yaparsın. 201 tane eserimiz kentimizin geleceğine yatırımdır. Bakın şu anda kent meydanı tamamlanıyor ve proje ödülü aldı. Sağlık Yerleşkesi Türkiye’de değil dünyada bir ilk. Şu anda inşaat bitti, iç döşemelerine başlıyoruz. Diğer taraftan ekmek fabrikamız önceki ekmek fırınının 4 katı ürün ortaya koyuyor. En kısa zamanda hizmete açacağız” ifadelerini kullandı.

 

  “BÜYÜK TARSUS HAREKETİ ÇOK ÖNEMLİ”

 

Başkan Bozdoğan “Büyük Tarsus Hareketi çok önemli. Artık insanlarımızın bir şeyleri ciddi anlamda hafızalarına kazıması gerekiyor. Bu kentin önünü kimse kesemez artık. Köylülerimize dağıttığımız hamur yoğurma makinaları bile ne kadar önemli. Sabahın erken saatinde kalkan o kadın 2 dakikada o hamuru bitirmesi ne kadar gurur verici bir durum. Tarsus’taki bütün kanserli hastalarımızın ulaşımı Tarsus belediyesine ait. Bu toplumcu belediyeciliğin en önemli alanı bu. Belediyemizde mantar seralarımız var. Bunları belediyenin parasıyla değil hibe ile yapıyoruz. Bir belediyenin en güçlü olduğu alan vizyoner olmasıdır. Emin olun büyük bir destek alıyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

 “1 KURUŞA BİLE GÖZÜM GİBİ SAHİP ÇIKIYORUM”

 

Kimsenin hakkını yemediğini belirten Başkan Bozdoğan “Hiçbir zaman yediğim yemeğin, kaldığım yerin parasını belediyeye ödettirmedim. Kayıtlar ortada ve Sayıştay müfettişleri de görüyor. Belediyede ikram ettiğim çayın parasını da kendim ödüyorum. Bunu yapan bir insana, açılış yapıyor böyle bir şey yapmış diyorlar. Ben o belediyedeki 1 kuruşa bile gözüm gibi sahip çıkıyorum. Bu kentte yetim var, öksüz var, fakir var. Onlara daha fazla ulaşmam ve daha fazlasını vermem gerekiyor anlayışıyla baktım. Ömrüm boyunda adaletli olmaya çalıştım. Biz çok iyi çalıştık. Ben kimsenin hakkını yemedim. Emin olun sağ çorabımı hiçbir zaman sol tarafa giymedim. Her şeyin hakkını verdim. Burada tek bir isteğim var. Halka ben bunları reklam yapmam, anlatamam, doğru olmaz. Bizler mütevazı insanlarız. Biz haksızlık yapmadık. Emin olun bütçe görüşmeleri yaparken bir kürdanı bile israf etmedim” dedi.

 

“BİR PARTİDEN TEKLİF ALDIM”

 

Bozdoğan, “Bir partiden genel başkan yardımcılığı teklifi aldım ve orda söylediğim bir söz vardı; ben Cumhuriyet Halk Partili olmaktan gurur duyuyorum. Genel başkanları benim genel başkanıma söylediğinde bile biz doktorumuzu iyi tanırız demiş. Bu benim için çok önemli bir sözdü. Ben hep dik durdum hiç eğilmedim. Rahmetli annemin de dediği gibi “yatağımda değil dik olarak ölümü bekliyorum” derdi. Sayıştay raporlarını okurken belediye ile gurur duyarsınız. Daha önceki yapılan yanlışları, hataları neyi nasıl yaptıklarını iyi biliyoruz. Ulusal kanallarda Tarsus Belediyesi ile olan yorumlarını görüyorum, bu kadar iyi bir belediyecilik anlayışı halkımla el ele bir anlayıştır.” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)