MEÜSK’ten Dicle 21’e küfür ve hakaret tepkisi | Güney Gazetesi Mersin

MEÜSK’ten Dicle 21’e küfür ve hakaret tepkisi

MEÜSK’ten Dicle 21’e küfür ve hakaret tepkisi


 

HASAN KÜÇÜK

Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi’nde D Grubu 3. Maçında Diyarbakır temsilcisi Dicle 21’e 46-41 yenilen Seçil Kauçuk Mersin Üniversitesi Spor Kulübü, (MEÜSK) oyuncularına tehditlerde bulunup küfür ve hakaretler savuran ev sahibi ekibin yöneticilerine tepki gösterdi.

MEÜSK’ten yapılan açıklamada, Dicle 21 kulübünün sözde yöneticilerinin oyuncularını ve hakem heyetini baskı altına almak adına filmlere dahi konu olamayacak davranışlar içerisine girdiği ifade edilerek  oyuncularının ve teknik ekibin soyunma odasına gireceği koridora bütün protokol tribünün yönelerek üzerlerindeki pardösülerden güç alanların boş tehditler savurarak hayatın hiçbir anında ağza alınmayacak küfür ve hakaretler savurduğu kaydedildi.

Genel Menajerleri Tolga Güleç’in sakinleştirme çabasından bir sonuç alamadığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Sporcu kızlarımıza küfür ve hakaretlerde bulunan “pardösüden güç alan sözde yöneticilerin” sadece spor sahalarından değil toplumdan dahi uzaklaştırılması gerektiğini düşünmekteyiz. Kız çocuklarının gelişimini her platformda destekleyen ve sportif başarılarının yanı sıra misafirperverliği ile örnek olarak adından sıkça söz ettiren bir kulüp olarak, bunları rövanş maçında sahamızda görmek istiyoruz.”