“Akdeniz’i sürekli yaşayan <br>bir kent haline getirmek istiyoruz” | Güney Gazetesi Mersin

“Akdeniz’i sürekli yaşayan
bir kent haline getirmek istiyoruz”

TMMOB İl Koordinasyon Genel Sekreterliği ve Makine Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanlığı görevinden istifa eden İbrahim Yücesoy, CHP’den Akdeniz Belediye Başkanlığına aday adaylığı başvurusu yaptı. Genç ve dinamik bir ekiple yola çıktıklarını belirten Yücesoy, “Akdeniz gündüz nüfusuyla akşam nüfusunun farklı olduğu bir ilçemiz. Yaşanabilir bir kenti sürekli yaşayan bir kent haline getirmek istiyoruz” dedi.

“Akdeniz’i sürekli yaşayan <br>bir kent haline getirmek istiyoruz”


 

ELVAN KONUK

Makine Mühendisleri Odası (MMO) Mersin Şubesi 13. Dönem yönetim kurulu başkanı İbrahim Yücesoy, Akdeniz Belediye Başkanlığı için aday adaylık başvurusunu yaptı. Resmi başvurunun ardından açıklama yapan Yücesoy, Mersin MMO Başkanlığı döneminden söz ederek, “Göreve başlayalı bir ay olmuştu pandemi denk geldi. Zor günlerdi. Bu zor günlerde meslektaşlarımıza yurttaşlarımıza nasıl yardımcı oluruz diye yola çıktığımızda İklimlendirme Teknik Kurulu’nun yapmış olduğu basın açıklamalarıyla ilgili bir kitap oluşturduk. Mersin’de hastanelerden okullardan kamu kurumlarına her yere dağıttık. İkinci dönemimize geçtiğimizde 6 Şubat’ta biliyorsunuz ki büyük depremler oldu, çok can kaybımız oldu. Bizler de kayıtsız kalamazdık. Hem burada depremzede yurttaşlarımızı ağırladık hem burada depremi yaşadık hem de deprem bölgesine yardım edebilmek için mücadele ettik. Bunu yaparken hep bir aradaydık. TMMOB İl Koordinasyon Kurulu’muza bağlı tüm odalarımız seferber oldu, Makine Mühendisleri Odası canla başla çalıştı. Bu yeterli olmazdı. Bizle bilimle fenle yönetilen meslek örgütleri olduğumuzdan dolayı deprem konusunda uzman olan odalar bizde. Depremin Mersin’e etkilerinin neler olduğu konusunda bir araştırma yaptık, yaklaşık 1 buçuk aylık bir sürecimiz oldu. Bu süreçte depremin Mersin’e etkileri adlı bir rapor ortaya çıkardık. Bu raporu kitap haline getirip tüm ilgili kurumlara dağıttık. Bunu şu nedenle anlatıyorum. Bizler mesleğimizin sorunlarını hiçbir zaman ülkemizin ve kentimizin sorunlarından ayrı tutmadık. Kentimizle ilgili ortaya çıkan ne sorun varsa bizler ilk müdahale eden kesim olduk ve bunları bilime fenne dayanarak yaptık. Mantık çerçevesinde yaptık. Gün geldi çattı bugüne, mahalli idareler seçimi başlıyor ve doğup büyüdüğümüz memleketimiz, hizmet etmek istediğimiz Akdeniz’imizde memleketimize hizmet etmek, yurttaşlarımıza daha güzel bir Akdeniz oluşturabilmek için bugün aday adaylığımızı gerçekleştirdik. Umarım aday olur ve büyük projelerle halkımızın karşısına çıkarız” diye konuştu.

Akdeniz’in gündüz ve akşam nüfusunun farklı olduğu bir ilçe olduğunu dile getiren Yücesoy, “Yaşanabilir bir kenti sürekli yaşayan bir kent haline getirmek istiyoruz. Bununla ilgili projelerimiz var, Çamlıbel’den tutun Karaduvar’ına, Karacailyas’a, Kazanlı’ya, Adanalıoğlu’na ve her bölgesine farklı projelerimiz var. Ticaretin, sanayinin en yoğun olduğu yerlerde yine ekiplerimiz dimdik ayakta, gönüllü bir şekilde çalışan ekiplerimiz bu sefer taşın altına elini sokmaya hazır. Ekiplerimiz dimdik, genç bir ekibimiz var, dinamik bir ekibimiz var, hevesli bir ekibimiz var. Biz ekibimizle birlikte Akdeniz’i daha güzel bir kent haline getirmek için başvurumuzu yaptık” ifadelerini kullandı.