Herkes Koşar Mersin’e | Güney Gazetesi Mersin

Herkes Koşar Mersin’e

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Uluslararası Mersin Maratonuna herkes davetli” dedi

Herkes Koşar Mersin’e


HASAN KÜÇÜK

 

Mersin’de pazar günü bu yıl 5. si gerçekleştirilecek Uluslararası Mersin Maratonu’nun basın lansmanı Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi. Konuşmalar öncesi 4 kategoride yapılacak maraton güzergahları ile ilgili bilgi verildi.

 

ÇİNTİMAR: MERSİN ATLETİZM İÇİN ÖNEMLİ BİR KENT

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, yaptığı konuşmada Mersin’in Türk atletizmi için önemli illerden biri olduğunu belirterek “İklim, tesis ve yapısal anlamda Türkiye’nin en iyi yarış yapılacak kentlerinden biri. Seyfi Alanla ile başlayan bir atletizm kültürüne sahip. Atletizm her dönem Mersin’den yıldız çıkarmıştır. Nevin Yanıt, Burcu Yüksel ve Ersu Şaşma gibi sporcular çıkarmıştır” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise Mersin’in iklim yapısı, doğası itibari ile spora uygun özellikle atletizm sporunun yapılacağı ortamlar sunan bir kent olduğunu söyledi. Mersin’in atletizme önemli sporcular kazandırdığını vurgulayan Seçer, böyle bir kentte olmanın kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

 

 

21 ELİT ATLET KATILACAK

Mersin Maratonunun mottosunun “Herkes Koşar Mersin’e” olduğunu vurgulayan Seçer şunları söyledi: “4 farklı kategoride yapacağız. 42 kilometrelik maratonumuza 20 ülkeden 55’i yabancı 342 sporcumuz kayıt yaptırdı. 10 kilometrelik yarışımıza 13 ülkeden 44’ü yabancı 1174 sporcu katılacak. Paten yarışımıza 2 ülkeden 5’i yabancı 63 sporcumuz mücadele edecek. Herkesi beklediğimiz halk koşumuzun müracaatları yarış anına kadar devam ediyor. Mersin halkını 10 Aralık’ta saat 11.30’da Özgecan Aslan Meydanına davet ediyorum. Bende katılacağım. Tarsus Yarı Maratonunun halk koşusuna katılmıştım. Parkuru tamamlamıştık. Çok keyifli olmuştu. Burada Mersinlileri ve Mersin dışından gelecek yurttaşlarımızı bekliyorum. Elit Label kategorisindeki yarışımıza 21 elit atlet katılacak. Parkurun düz olması, iklimimin ılıman olması 2024 yaz olimpiyatlarına katılım için sporcuların kota alabileceği barajı aşabileceklerini düşündüğümüz bir yarış olacak. Parkurun düz olması nedeniyle koşulan yarışlarda iyi dereceler ortaya çıkabiliyor. Pazar günü Mersin’i güzel bir hava bekliyor.”

 

 

TOPLAM ÖDÜL 94 BİN DOLAR

Maratonda toplam ödülün 94 bin dolar olduğunu ifade eden Seçer “Türk sıralaması ödülleri de 700 bin TL. Yarışı bitiren her sporcuya madalya verilecek. 1100 personel görev alacak. 45 sağlıkçı görev alacak. Hem Büyükşehir hem Emniyet hem Sağlık, Gençlik ve Spor Müdürlüğümüzün personelleri görev alacak” dedi.

 

OLİMPİYAT BARAJI

Elit sporculardan Kenyalı atlet Hillary Kipchunba Mersin’de 2018’de 2 saat 10 dakika 43 saniye ile ikinci olduğunu hatırlatarak bu sene güzel bir parkurda en iyi derecesini yapacağını söyledi.

Türk atlet Ramazan Özdemir ise “Mersin en iyi koştuğum illerden birisi. Bu sene koştuğum 10 bin metre Türkiye şampiyonasında şampiyon en iyi derecemi aldım. Buradaki maratonu tercih etmemin nedeni Mersin’de olimpiyat barajının geçilebileceğine olan inancım” dedi.

Dünya Atletizm Birliği tarafından ‘Elite Label’ kategorisine alınan maraton, bu özelliğiyle Türkiye’de bu kategoriye alınan ikinci maraton olma özelliği taşıyor. Mersin Maratonu, 2024 yılında Paris’te yapılacak Yaz Olimpiyatları'na katılım için sporcuların kota alabilecekleri bir yarış olması nedeniyle sporcular için büyük önem taşıyor.