KADININ ADI VAR | Güney Gazetesi Mersin

KADININ ADI VAR

Kadın A Milli Takımımız bütün rakiplerini dize getirip kalesinde tek gol görmeden destan yazdı, UEFA B Ligine yükseldi

KADININ ADI VAR


HASAN KÜÇÜK

 

A Milli Kadın Futbol Takımı, UEFA Kadınlar Uluslar C Ligi 2. Grup'ta Mersin’de konuk ettiği Gürcistan'ı Gülbin Hız ve Ece Türkoğlu'nun golleriyle 2-0 mağlup etti.

6 maç sonunda 18 puana ulaşarak grubunu lider tamamlayan milliler, UEFA Uluslar B Ligi'ne "Merhaba" dedi. Kadın milliler oynadığı 6 karşılaşmada hiç gol yemeyerek muhteşem bir istatistiğe imza attı.

 

 

KIRAGASI: KADIN FUTBOLU İÇİN BÜYÜK ADIM

Kadın A Millî Takım Teknik Direktör Necla Güngör Kıragası karşılaşma sonrası açıklamalarda bulundu. Mersin'deki Gürcistan maçının çok güzel bir tesadüfe denk geldiğini vurgulayan Kıragası şunları söyledi: "Ulu Önder Mustafa Atatürk önderliğinde Türk Kadınına 89 yıl önce tam da bugün Seçme ve Seçilme Hakkı verildi. Birçok Avrupa ülkesinden önce bu hakkı tanıma vizyonu olan bir neslin çocukları olarak bugünkü galibiyetimiz daha da anlamlandı. UEFA Uluslar C Ligi maçlarını kayıpsız geçmek istiyorduk. Gürcistan için bu maç çok önemliydi. Çünkü grup ikinciliğini garantilemek istiyorlardı. Agresif bir futbol oynayacaklarını biliyorduk. Bunun üzerine çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Ancak oyuncularımız baştan sona üstün bir mücadele sergiledi. Pas oyununu çok iyi yaptık, geçişleri çok iyi yaptık. Neticesinde maçı kazandık. Uzun bir yenilmezlik serisi elde ettik. Gol yemeden ve 6'da 6 yaparak UEFA Uluslar B Ligi'ne yükseldik. Ülkemizde kadın futbolu için çok büyük bir adım atıldı. Bundan sonra gelişimimiz inşallah yukarı şekilde devam edecek.”

 

 

VALİ PEHLİVAN’DAN MİLLİ TAKIMA DESTEK

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan A Kadın Milli Takımın Gürcistan’ı 2-0 yendiği maçı Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ile birlikte tribünden izledi.

Milli takımı aldıkları galibiyetten dolayı tebrik eden Vali Pehlivan, ülkemizi UEFA Kadınlar Uluslar Ligi’nde temsil eden Kadın Milli takımımıza, başarılarının artarak devam etmesi dileğinde bulundu.

 

 

“KADIN ELİ DEĞEN HER YERDE BAŞARI VARDIR”

Milli takımın, maç öncesinde Koray Aydın Stadyumu’nda gerçekleştirdiği antrenmanlarını ziyaret eden ve maçı izlemek isteyenler için servis kaldıran Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın ise “Milli takımımızı tebrik ediyorum. Toplumun en birleştirici ve koruyucu unsuru olan kadının elinin değdiği her yerde ve her işte başarı vardır. Kadınlarımız, futbol branşında da bunu kanıtlamıştır” dedi.