MSK, Gaziantep’i gözüne kestirdi | Güney Gazetesi Mersin

MSK, Gaziantep’i gözüne kestirdi

Geçen hafta lidere boyun eğen Carettalar kazanıp zirveden kopmak istemiyor

MSK, Gaziantep’i gözüne kestirdi


HASAN KÜÇÜK

 

Geçen hafta lider Semt 77 Yalovaspor’a mağlup olan ve Can Sevim yönetiminde ilk yenilgisini alarak  4. sıraya gerileyen Mersin Büyükşehir Belediye Spor Kulübü (MSK) Türkiye Basketbol Ligi (TBL) 14. Hafta karşılaşmasında pazar günü Gaziantep Basketbol'u konuk edecek. Edip Buran Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma saat 17.30’da başlayacak ve Youtube/TBF TV’den canlı yayınlanacak. MSK, Gaziantep maçı hazırlıklarını sürdürüyor.

MSK Başantrenörü Can Sevim, kazanabilecekleri bir basketbol ortaya koydukları Yalova karşısında  galibiyete yakın taraf olduklarını söyledi. Maçın sonucunu serbest atışların belirlediğini ifade eden Sevim şunları söyledi: Rakibimiz serbest atışlarda bizden daha fazla sayı buldu. Biz bu serbest atışları değerlendiremedik. Yalova maçında takımımdan genel olarak memnunum. Gaziantep Basketbol maçı bizi zorlayacak. Rakibimizin genç değerli Türk oyunculardan kurulu ve süper ligde de oynamış yabancı oyuncuları var. Kolay bir maç olmayacak. Enerjik üst düzey bir takımla oynayacağız. Yalova maçı mağlubiyeti sonrası bu maçın önemi bizim için daha da arttı. Bu maçı ve Sigortam Net maçını da kazanıp galibiyet serisine devam ederek sezonun ilk yarısını en azından bu şekilde bitirmek istiyoruz.”

 

“MERSİNLİLERİ SALONA BEKLİYORUZ”

Geldiği ilk hafta evlerinde oynadıkları OGM Ormanspor maçında salonda çok iyi bir seyirci desteği bulunduğunu ifade eden Sevim şöyle devam etti: “Salon tamamen dolu idi. Sonra evimizde TED Kolejliler maçında salonda bazı boşlukların olması bizi üzdü. Biz bu şehir ve seyircimiz için mücadele ediyoruz. Bu takımı Süper Lig’e taşıyıp onları en üst düzeyde temsil etmek istiyoruz. Onlara burada Süper Lig’in en güçlü takımlarını izlettirmek istiyoruz. Buraya Efes Pilsen, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş gibi takımlar gelsin istiyoruz. Onların desteğine ihtiyacımız var. Mersinlileri salona bekliyoruz.”