Ulusalararası Mersin Maratonuna Kenyalı atletler damga vurdu | Güney Gazetesi Mersin

Ulusalararası Mersin Maratonuna Kenyalı atletler damga vurdu

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından bu yıl Herkes Koşar Mersin’e mottosuyla bu yıl 5. Gerçekleştirilen Uluslararası Mersin Maratonuna Kenya atletler damga vurdu.

Ulusalararası Mersin Maratonuna Kenyalı atletler damga vurdu


HASAN KÜÇÜK

Bu yıl 5. si gerçekleştirilen Uluslararası Mersin Maratonu binlerce sporcunun katılımı ile gerçekleştirildi. Dünya Atletizm Federasyonu tarafından ‘Elite Label” kategorisine alınan Uluslararası Mersin Maratonunun Özgecan Aslan Meydanı’nda başlayan startını Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer tarafından verildi. 42 kilometre, 10 kilometre, Paten Yarışı ve Halk Koşusu kategorilerinde gerçekleştirilen marotonun halk koşusuna Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de katılarak yurttaşlarla birlikte koştu.

 

 

Uluslararası Mersin Maratonu 42 kilometre erkeklerde Kenyalı Atletlerden Benard Kıpkorir 2 saat 9 dakika 30 saniye ile 1. olurken Asbel Kipror Rutto 2 dakika 9 dakika 44 saniye ile 2., Hillary Kipchubmba 2 saat 10 dakika 7 saniye ile 3. oldu.

42. Kilometre kadınlarlarda ise Kenya asıllı Bahreynli Ruth Jebet 2 saat 23 dakika 6 saniye ile birinci olurken Etiyopyalı Yeneabeba Maru Ejigu 2 saat 28 dakika 21 saniye ile ikinci, yine Etiyopyalı Feyne Gudeto Gemeda 2 saat 28 dakika 23 saniye ile üçüncü oldu.

42 kilometre Türk erkeklerde Ramazan Özdemir 2 saat 21 dakika 12 saniye ile 1., Yavuz Ağralı 2 saat 22 dakika 5 saniye ile 2., Selim Seven 2 saat 27 dakika 1 saniye ile 3. oldu.

 

 

Paten yarışı erkeklerde Yunanistanlı sporcu Christos Sarantıs 1. Olurken Türk sporcu Abdülkerim Yıldız 2, İranlı Abolfazl Majidi Abajlo ise 3. oldu.

Paten yarışında kadınlarda İranlı Niloufar Mardani 1., Türk sporcular Berat Kızmaz Kızmaz 2, Özge Norman ise 3. oldu.

10 Kilometre erkeklerde Türk atlet Murat Emektar ilk  sırada  yer alırken Rus atlet Stanislav Ageliarov ikinci yine Türk atlet Serkan Kaya 3. sırada yer aldı.

10 kilometre kadınlarda Türk atletler Remziye Erman 1. Zuhal Ulaş 2., Anastasia Nikolaeva 3. oldu.     


  Ulusalararası Mersin Maratonuna Kenyalı atletler damga vurdu