“Oyumuz çantada keklik değil” | Güney Gazetesi Mersin

“Oyumuz çantada keklik değil”

HEDEP Mersin Milletvekili Ali Bozan, yerel seçimlerde partisinin ittifak şartının “açık ve ilkeli” ittifak olduğunu belirterek, “Kürtlerin ve dostlarının oyu çantada keklik değil. Bu ülkenin en büyük sorunu Kürt meselesidir. Kürt meselesinin çözüm yolu belli. O halde bizlerle ittifak yapmak isteyenlerin buna dair söyleyecek sözleri olsun” dedi.

“Oyumuz çantada keklik değil”


ABİDİN YAĞMUR

HEDEP Mersin Milletvekili Ali Bozan, memleketi Adıyaman’da HEDEP İl Kongresine katıldı. Kongrede bir konuşma yapan Ali Bozan, yerel seçim ittifakları üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Bozan, “Bizlerle ittifak yapmak isteyen, bizlerin kapısını çalmak isteyen partiler varsa, bir şeyi unutmamaları gerekir. Amiyane tabirle ifade edelim. Artık üç kuruşa beş köfte yok. Kürtlerin oyu hiçbir şekilde çantada keklik değil. Kürtlerin ve dostlarının oyu çantada keklik değil” dedi.

 

“KAPIMIZI ÇALMADAN ÖNCE BUNA DAİR SÖZLERİNİ HAZIRLASINLAR”

 

Kürtlerin ve dostlarının oylarına talip olanların, ittifak kurmak isteyenlerin öncelikle açık olması gerektiğine değinen Bozan, “Eğer bir ittifak yapılacaksa açık olacak. Eğer bir ittifak yapılacaksa ilkeli olacak, sınırları belli olacak, halkın önünde olacak, halka anlatılacak. Cezaevlerinde açlık grevleri var. 4 ilde bu cezaevlerindeki açlık grevlerine destek olmak için adalet nöbetleri var. Açlık grevlerine dair söyleyecek sözü olmayanlar, adalet nöbetlerine dair söyleyecek sözü olmayanlar bir zahmet kapımızı çalmasın. Ya da kapımızı çalarken biraz düşünsünler. Bu ülkenin en büyük sorunu Kürt meselesidir. Kürt meselesinin çözüm yolu belli. O halde bizlerle ittifak yapmak isteyenlerin buna dair söyleyecek sözleri olsun. Kapımızı çalmadan önce buna dair sözlerini hazırlasınlar” ifadelerini kullandı.