Haydi yine, yeni, yeniden | Güney Gazetesi Mersin

Haydi yine, yeni, yeniden

Eurolig’de son iki maçını kaybeden ÇBK çarşamba günü Fransa deplasmanında Basket Landes karşısında yükseliş vizesi arayacak

Haydi yine, yeni, yeniden


HASAN KÜÇÜK

Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde Emlak Konut’u 14 sayı farkla yenerek galibiyet serisini 7’ye çıkarmasına rağmen Avrupa’da son iki maçını kaybeden Mersin Çukurova Basketbol Spor Kulübü (ÇBK) Euro League Women 9. Haftasında çarşamba günü Fransa ekibi Basket Landes’e konuk olacak. Mersin’deki çalışmalarını tamamlayan Turuncu Lacivertli ekibimiz salı günü Fransa’ya hareket edecek. Temsilcimiz burada yapacağı antrenmanın ardından maç saatini bekleyecek. Euro Lig’de 8 maçta 5 galibiyet 3 mağlubiyet alan Mersin temsilcisi 13 puanı bulunan 3 takım arasında grubunda 3. sırada bulunuyor. Evindeki ilk maçta Fransa ekibini 79-75 mağlup eden temsilcimiz rövanş maçını da kayıpsız atlatmak istiyor.

ÇBK Başantrenörü Olcay Orak, Güney’e yaptığı açıklamada KBSL’de cumartesi deplasmanda oynadıkları Emlak Konut maçının istedikleri gibi geçtiğini ve önemli bir deplasman galibiyeti aldıklarını söyledi. Türkiye Kupası sıralaması için bu maçı kazanmalarının önemli olduğunu vurgulayan Orak, “Maç baştan sona kontrolümüz altında geçti. Bu maç geride kaldı.  Çok fazla bir şey konuşmaya gerek yok. Şu anda tamamen çarşamba günü Fransa’da oynayacağımız Basket Landes maçına konsantre olduk” diye konuştu.

 

“ZOR BİR MAÇ OLACAK”

Fransa deplasmanında kendilerini zor bir maçın beklediğini anlatan Orak şunları söyledi: “Avrupa’da son 2 maçımızı kaybettik. Bu deplasmandan galibiyet çıkararak tekrardan toparlanmak istiyoruz. Basket Landek karşısında takımımız ilk maçta gelip geldi. Zor bir maç olacak. Onlarda alt sıralardan kurtulmak istiyorlar. O yüzden işimizi çok ciddiye alıp oradan galibiyetle dönmek istiyoruz. Avrupa’da ilk önce 4’lü finallere kalıp daha sonra Eurolig şampiyonu olmak istiyoruz. Hedefimize maç maç gitmek istiyoruz. Basket Landes maçı sonrası Süper lig’de deplasmanda Galatasaray maçımız var. Daha sonra Eurolig’de içeride Villeneuve d'Ascq LM maçımız var.”