Tarsus 4 projeyi bekliyor | Güney Gazetesi Mersin

Tarsus 4 projeyi bekliyor

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan Sağlık Yerleşkesi, Kleopatra Kent Meydanı, 75 Yıl Kültür Merkezi ve İkinci Halk Ekmek Fırını projelerinde sona yaklaştıklarını söyledi.

Tarsus 4 projeyi bekliyor


Sağlık Yerleşkesi projesinin Türkiye’de ilk olacağını belirten Bozdoğan, depreme dayanıklı C-35 beton kullanılarak inşa edilen merkezin geniş bir sağlık yelpazesi sunacağını kaydetti.

Bozdoğan, “İş sağlığı, çevre sağlığı, ana-çocuk sağlığı ve spor sağlığı gibi alanlarda hizmet verecek olan merkez, sadece hastalıklara değil çevresel faktörlere de duyarlılık gösterecek” dedi.

 

75. YIL KÜLTÜR MERKEZİNE YENİ ÇEHRE

 

Kentin sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerine ev sahipliğini yapan 75. Yıl Kültür Merkezi’nin kapılarını yeniden hizmete açması için de harekete geçtiklerini kaydeden Bozdoğan, “Kültür Merkezi’nde güçlendirme çalışmaları başladı, alanın elektrik bağlantıları, dış cephe, iç cephe ve tüm çalışmaları ekipler tarafından gerçekleştiriliyor. Uzun uğraşlar sonucu Tarsus’a yeniden kazandırdığımız 75. Yıl Kültür Merkezi, sinema, tiyatro, bale salonları, kütüphane ve sanat odalarını içeriyor. Güçlendirme çalışmaları tamamlanarak hizmete açılacak olan merkez, Tarsus'un sanatsal ve kültürel faaliyetlerine ev sahipliği yapacak” dedi.

 

TARSUSLULARIN KENT MEYDANINA KAVUŞMASINA AZ KALDI

 

Bozdoğan, “Kleopatra Kent Meydanı projesi, Tarsus'un tarihi zenginliklerini öne çıkaracak. Caminur Mahallesi'nde gerçekleştirilen çalışmalar, arkeopark niteliğindeki meydanı estetik ve sanatsal bir atmosfere kavuşturacak. Tarsuslular ve turistler, meydanda geçmişle buluşacak. Alanda devam eden çalışmalarda sona gelindi. Tarsus çok yakında kent meydanına kavuşacak. Mega projelerimizin çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Söz verdiğimiz üzere koşullar ne olursa olsun her zaman halkımızın yanındayız. Hiç durmaksızın hizmetimizi Tarsus için gerçekleştirmek üzere buradayız. Çok yakında tamamlanıp halkımızın hizmetine sunmanın heyecanını yaşayacağız” dedi. (Haber Merkezi)