Futbolda kara pazartesi | Güney Gazetesi Mersin

Futbolda kara pazartesi

Futbolda kara pazartesi


HASAN KÜÇÜK

 

MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçına yeşil sahalara yakışmayan görüntüler damga vurdu. İki takımında 10 kişi tamamladığı maç 1-1 sona ererken hakem Halil Umut Meler’in son düdüğü çalmasının ardından MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca,orta alana koşarak Halil Umut Meler’e yumruk attı. Meler düştüğü yerde de

tekmelerin hedefi oldu. Güvenlik güçleri sahaya girerek olayı kontrol altına alırken hakem Halil Umut Meler ve yardımcıları, çevik kuvvet ekiplerinin desteğiyle sahadan çıkartıldı. Hastaneye götürülerek tedavi altına alınan Meler’in sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, saldırı sonrası Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve iki kişinin tutuklandığını açıkladı.

 

MERSİN’DE DE MAÇLAR ERTELENDİ

Saldırı sonrası Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi tüm lig maçlarının süresiz olarak ertelendiğini açıklarken Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mithat Ertaş ta Güney’e yaptığı açıklamada Mersin’de dün oynanması planlanan U-14, U16 maçları dahil hafta sonu oynanacak tüm amatör maçların ertelendiğini söyledi.

Meler'e futbol müsabakalarında görmek istemedikleri fiziki saldırılar yapıldığını ifade eden Ertaş, “Bu davranışta bulunan kişileri federasyon yönetimi olarak şiddetle kınıyoruz. FIFA kokartlı Halil Umut Meler'e geçmiş olsun dileklerimizi iletir acil şifalar diliyoruz” dedi.  

 

MERSİNLİ HAKEM VE GÖZLEMCİLERDEN TEPKİ  

Mersin Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği’nden de saldırıya sert tepki geldi. Derneğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada hadiseyi gerçekleştirenlerin futbolun içinde sözde futbol adamı olarak yer almasının kendilerini derinden yaraladığı ifade edilerek “Türk adaletinin bu elim hadise karşısında gereken bütün ağır cezai işlemleri yapacağına inanıyoruz, inanmak istiyoruz. Geldiğimiz noktada, artık sözün bittiği yerdeyiz. Türk Futbolu adına kapkara bir iz bırakan bu gecenin takipçisi olacağız. Bütün kamuoyunun ortak olarak tepki gösterip, lanetlemesi gereken bu olay umarız ki milat olur. Birkaç basit kınamayla geçiştirilemeyecek olan bu hadise sonunda bu tarz insanların Türk futbolundan uzaklaştırılması ilk beklentimizdir” ifadeleri kullanıldı.