4 yılda 160 bin kişi istihdam edildi | Güney Gazetesi Mersin

4 yılda 160 bin kişi istihdam edildi

4 yılda 160 bin kişi istihdam edildi


Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, İş-Kur ile birlikte yürüttükleri çalışmalar kapsamında 4 yıl içinde 160 bin vatandaşın özel sektörde istihdamının sağlandığını söyledi. Pehlivan, “Bu yıl itibariyle; 8 bini kadın istihdamı olmak üzere 33 bin vatandaşımızın özel sektörlerde istihdam edilmelerini çok şükür sağladık” dedi.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Valiliği himayelerinde, Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü koordinasyonunda CNR Expo Fuar alanında yapılacak olan “Türkiye Yüzyılında İstihdamda İş Birliği” temalı İstihdam ve Kariyer Fuarı’nın açılış programına katıldı.

 Vali Pehlivan, programın açılışında yaptığı konuşmada, “Geçtiğimiz birkaç yıl içerisinde pandemi nedeniyle sanal ortamda yapılan bu fuarı bugün fiilen bu salonlarda yapıyoruz. Ekonomik kalkınma süreci içerisinde belli sac ayakları bulunmaktadır. Bunlardan biri yatırım ve üretimse bir diğeri de bu yatırımlar sayesinde insanlarımızın istihdam edilmesi ve değişik sektörlerde iş imkanı elde etmeleridir. Bu konuda devletimizin, başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın çeşitli teşvikleri ve destekleri söz konusudur. Bu konunun bir boyutu, çıkarılan teşvikler sayesinde gelişmeyi ve kalkınmayı sağlayacak yatırımların önünü açmak, bir diğer boyutu da başta Milli Eğitim Bakanlığımız ve YÖK bünyesindeki üniversiteler, üniversitelerimizdeki meslek yüksekokulları ve meslek liselerimiz olmak üzere mesleki eğitimi her geçen gün çok daha iyi noktalara getirmektir. Bu çalışmaların sahaya yansıdığı nispette başarı elde edeceğimizi hepimiz biliyoruz.  Okullarda eğitim verebiliriz. Sanayide, OSB'lerde yatırım yapabiliriz. Bunlar çok önemli olmakla birlikte, işverenle iş arayanları da buluşturup, bu gayretleri sahaya yansıtmanın da ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Fuarlar buna imkan sağlamaktadır. İş arayışı içerisinde olan, kariyer planı yapmayı düşünen, kariyer yapmak isteyen ama nereden başlayacağı konusunda tereddütler içinde bulunan insanımızı, vatandaşlarımızı, gençlerimizi bu ortamlar sayesinde iş dünyasıyla buluşturuyoruz” ifadelerini kullandı.

 

8 BİNİ KADIN 33 BİN İSTİHDAM

 

Fuarda; iş arayan ve kariyer yapma gayreti içerisinde olan vatandaşların buradaki firmaları tanıdığını, firmaların neler yaptığını, neler yapmak istediğini öğrendiğini kaydeden Vali Pehlivan, “Bir yandan da iş dünyası, yatırımcı, sanayici, üretici; iş arayanlarla tanışmış oluyor ve kendi firmasında istihdam etme ihtimali olan gruplarla, kişilerle, vatandaşlarımızla daha yakından bir iletişim kurmak suretiyle kendi üretim ve yatırım planlamasını şekillendiriyor ve istihdam sağlıyor. Mersin İlimizde işsizlik oranlarını her geçen gün aşağıya doğru çekiyoruz. Mersin Valiliğimizin himayesinde İŞKUR bünyesinde İstihdam ve Meslek Eğitimi Koordinasyon Kurulumuz bulunmaktadır. Gerekli toplantıları gerçekleştirerek planlamalarımızı yapıyoruz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın koymuş olduğu hedefler doğrultusunda her geçen yıl hedeflerin üzerine çıkmak suretiyle binlerce vatandaşımızın istihdam edilmesini sağlamaya gayret gösteriyoruz.  Bu yıl itibariyle; 8 bini kadın istihdamı olmak üzere 33 bin vatandaşımızın özel sektörlerde istihdam edilmelerini çok şükür sağladık. 2019 yılından bugüne ise 160 binin üzerinde vatandaşımızın özel sektörlerde istihdam edilmelerini sağladık. Bu vatandaşlarımızın içerisinde engelli kardeşlerimiz de bulunuyor. Bu yıl yaklaşık 900 engelli kardeşimizin istihdam edilmesini sağladık” dedi.

CNR Expo Fuar Alanında yapılan fuara toplam 64 firma katıldı. Fuarda, iş kolları ile ilgili sunumlar gerçekleştirildi, farklı konularda çeşitli konuşmacılar konferans verdi. (Haber Merkezi)