HALKEVİ ÜYELERİ SGK’YA BOŞ CÜZDAN BIRAKTI | Güney Gazetesi Mersin

HALKEVİ ÜYELERİ SGK’YA BOŞ CÜZDAN BIRAKTI

Halkevleri üyeleri, asgari ücretlilerin, emeklilerin, emeği ödenmeyen kadınların geçim sıkıntısına dikkat çekmek için Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlüğü önüne boş cüzdan bıraktı.

HALKEVİ ÜYELERİ SGK’YA BOŞ CÜZDAN BIRAKTI


ABİDİN YAĞMUR

 

Mersin’de Halkevleri üyesi bir grup hayat pahalılığına, asgari ücretin ve emekli maaşlarının insanca yaşanabilir seviyeye çıkarılması talebine dikkat çekmek için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Müdürlüğü önünde boş cüzdan eylemi yaptı.

SGK Müdürlüğü önünde “Yoksulluğa ve hayat pahalılığına son”, “Emekliler haklarını istiyor”, “Bu kaderi biz yazmadık bozacak olan biziz” yazılı pankartlar açan Halkevleri üyeleri “Sermayeye değil emekçiye bütçe” şeklinde slogan attı.

Halkevleri Çukurova Temsilcisi Ali Deniz Karahan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile sarı sendikaların milyonlarca insanın geçimini belirleyeceğini belirterek “Bizler Halkevleri olarak diyoruz ki bu ülkede yüksek enflasyona neden olanlar, temel gıda maddelerine her gün zam üstüne zam yapanlar emeğiyle geçinen milyonların kaderini belirleyemez. Asgari ücret yılda bir kez yapılan zamla insanca yaşanabilecek ücret düzeyine çekilemez. Asgari ücret insanca yaşanabilecek düzeye çekilmelidir. Emekli maaşları da insanca yaşanabilecek düzeye çekilmelidir. Mersin gibi bir yerde en düşük ev kirası 7500 lira, 8 bin lira. Demirtaş Mahallesinde böyle. Bir emeklinin emekli maaşıyla bu mahallelerde yaşaması mümkün değildir. Aynı şekilde asgari ücretliler, 4 kişilik bir aileyi tek maaşla geçindirmesi mümkün değildir” dedi.

Karahan,  “Asgari ücret görüşmelerinde emeğiyle geçinenlerin yarattığı değer dikkate alınmalıdır. Şirketlerin, holdinglerin kârları baz alınarak bu ücret belirlenemez.  Asgari ücret görüşmelerini yapan devlet kuruluşlarına ve sarı sendikalarına bir kez daha sesleniyoruz. Asgari ücretin halkın temel gıda maddelerine ulaşabileceği, kirasını karşılayabileceği, çocuklarına okul harçlığı verebileceği bir düzeye çekilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Halkevleri üyeleri açıklamanın ardından üzerinde “İşsiz bırakılanlar”, “Emeği ödenmeyen kadınlar”, “Asgari ücretliler” ve “Emekliler” yazan boş cüzdanları SGK Müdürlüğü önüne bıraktı.

 


  HALKEVİ ÜYELERİ SGK’YA BOŞ CÜZDAN BIRAKTI